oskmar

Direktlänk till inlägg 22 februari 2020

Februari 2020 02 22 moln

Av Elsa Mårtenzon - 22 februari 2020 17:33

 

I går badade gården i solsken, men inte i dag...

 

 

Nej, det blev inget solsken i dag, YR lurades. Det brukar oftast stämma med YR det väder vi får, men inte i dag.

Det har varit plusgrader hela dagen och jag har hållit tummarna för att det inte ska rasa snö från ladugårdstaket, än har det inte gjort det.

Det har varit sur och tung snö i dag, jag har nämligen skottat bort en stor snöhög på vägen till bagarstugan och det var inte lätt, den var ju dessutom ihopkörd, ännu värre då. Och kladdade fast på snöspaden.

Annars var det väldigt skönt att vara ute i friska luften, det är vederkvickande om än inte solen skiner.

Just nu är det 3 minusgrader, skönt att det gått över till minus. Det är en uppklarnad himmel nu sedan det blivit kväll, men inte helt, hoppas på en solig dag i morron då.

 

Det har varit lugnt med skotrar i dag också trots att det är lördag. Skoterleden går ju över sjön nära gränsen till Nybäcken, inte långt från den här gården, men jag hörde inte några när jag var ute och jag var ute ganska länge. 

Har de respekt för isen på sjön möjligen? Det är ju vettigt i så fall.

 

Den enda kontakt jag haft med en mänsklig varelse i dag är per telefon och det var Gunnel, vi pratade nog en timme minst.

 

Många är rädda för coronaviruset i Europa också nu. Det finns i Italien och i Frankrike, vad jag hört idag.

I Syd Korea har det fått en farlig spridning nu, antalet smittade där har fördubblats sista dygnet, jag tyckte jag hörde antalet 300- 400 personer.

Det finns i Iran och i Libanon också, med flera ställen.

 

Hur ska det sluta, kommer det att bli som med spanska sjukan, spridning över hela världen till slut. Och på den tiden reste nog inte folk härs och tvärs världen över, det spred sig ändå.

 

I Sverige finns nu funderingar på ökad försiktighet, det har ju spridit sig till många länder nu och rätt vad det är så har vi väl det i vårt land också, med spridning. Sjukvården är ju väldigt ansträngd här redan, skulle vi få hit det här viruset vet man inte hur det ska klaras upp.

Jag tror nog inte att man ska nonchalera det hela, det är mycket resande hit och dit.

 

Jag som trodde jag kunde hålla på Bloomberg i demokraternas val i USA, men det kom fram många lik ur hans garderob i sista debatten, hans första, och han såg tämligen svarslös ut i debatten.

Ja, man får väl se hur det hela slutar, men det kan ju knappast bli värre än som det ligger till nu i Vita Huset.

I förra valet staplades liken i stora högar, det ena värre än det andra från Trumps garderob, men inget hjälpte.

Därvidlag är det som med SD, det är detsamma hur mycket fulheter som kommer fram om dem så blir de omfamnade ändå av sina trogna fans, svansen växer.

Men nu kör de hårt i de kommuner där de är regerande, det borde väl få upp ögonen på folk. Eller har de radkaliserats av JÅ helt och hållet?

 

Dagens namn är: Pia, grattis till er som bär det namnet!

 

Det har funnits en i Bellvik som alla kallade Pia, men egentligen hette hon Annette.

Även hon har lämnat jordelivet sedan några år tillbaka.

 

Ha en fin lördagskväll, vi ses!

 

 

 
 
Ingen bild

Mona

22 februari 2020 19:28

Namnet Pia kom till så här:
Efter barnkullen med bara pojkar kom det en liten flicka som alla i familjen kallade för piga. När Pia själv började prata kunde hon inte säga piga, utan g:et ramlade bort. Därav blev det Pia i vardagligt tal.
Alla kallade henne det även i Uppsala. Ha en bra helg!

Elsa Mårtenzon

23 februari 2020 16:11

Hej Mona!
Men det namnet bar hon med den äran.
Hon var hemma i Bellvik en vårvinterdag när jag var och ville att Helfrid skulle berätta lite som jag skulle använda i Bellviksboken.
Jag uppfattade Pia då som en riktig arbetsmyra och att hon verkligen var hemma för att hjälpa sin mor. Hon städade och tvättade och stod i som en "lusig gris". Då hade inte jag sett henne sedan hon lämnade Bellvik som ung flicka och jag blev förvånad "hur väl hon burit sina år", jag tyckte hon såg så ung och fräsch ut fortfarande.
Ha det gott Mona, det är så roligt att du hör av dig på bloggen då och då!

 
Ingen bild

Ingegerd

23 februari 2020 21:15

Hej Elsa !
Var det från skolan där Matti o Mikael brukar spela på sommaren hon sprang från ? Hälsn. Ingegerd

Elsa Mårtenzon

24 februari 2020 17:26

Hej igen! Ja, det var över viken därifrån. Mormor brukade trampa en väg vintertid med "trygen" för att de skulle få kortare skolväg. Den blev minst tre gånger kortare än om de skulle gått byvägen.
Ha det bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 18 maj 16:52

  Så här ser det ut just nu på himlen, fina moln.      En dag till med sommarvärme, det är bara att hoppas nu att vi inte gör bort sommaren redan i maj. I dag har det kommit mer och mer moln under dagen och nu är det ganska mycket på himlen...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 17 maj 17:37

  Halv sju i morse, isen ligger kvar men solen är på god väg och högt på himlen redan.        Mörka moln på morron men de försvann varenda ett.      Hemma igen!    Vilken sommardag det varit och är fortfarande, och Bellvikssjön ha...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 16 maj 15:32

  Halv sju i morse och inte var det mycket moln, eller?      Är det verkligen sant? Att vi har så varmt och soligt i dag också, ja, det är sant! Som en riktig sommardag, 24-25 grader varmt när jag tittade. Det är hälsosamt för både kropp ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 15 maj 17:50

        Perfekt väder i dag, men jag min dumming har varit inne hela dagen ändå! Solen har gassat på från tidig morron och fram tills nu, och det ser ut att fortsätta. Ett tag idag var det nära 25 grader när jag kollade. Nu har isen på...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 14 maj 16:52

  Sommargardinerna på plats och den mesta snön är borta på gården.    Vilken solskensdag! Det har varit 23-24 grader varmt och solsken från tidiga morgonen. Äntligen kom den efterlängtade majvärmen! Det har verkligen tagit på snön och isen ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards