oskmar

Alla inlägg den 3 februari 2020

Av Elsa Mårtenzon - 3 februari 2020 16:48

 

Lite lätta moln bildades på sena eftermiddan, men de störde inte nämnvärt...

 

 

Finns ingen anledning att klaga på dagens väder!

Det har varit solsken hela dagen sedan den klev över horisonten i morse och det gör den tidigare nu än för en månad sedan.

Det är så härligt att ljuset vinner över mörkret snabbare och snabbare nu. Men det innebär ju också att dagarna försvinner från vår tid och kommer aldrig igen. Det tänker man inte på när man är ung, men ju äldre man blir ju mer tänker man på det och önskar hålla kvar tiden. 

Därför brukar jag aldrig säga att, jag längtar efter våren eller sommaren, det får ta den tid det tar, jag vet ju att det kommer.

Under natten tävlade månen och stjärnorna om att lysa upp både himlen och min plats på jorden, det jag såg från mitt sovrumsfönster.

Det var 15 grader kallt som mest i morse, en klar himmel och sagolikt vackert i omgivningarna med den bländvita snön som glittrade i solskenet.

Just nu dånar det gång på gång i marken och då vet jag att det bildas sprickor lite här och där på gården, på grund av att det blivit kallare.

Det är nu hela 21,5 grader kallt och det har bildats kalldimma över sjön.

 

I dag gjorde Ingrid mig sällskap till elvakaffet. Då satte jag även fram sötosten som jag gjorde i går. Jag var osäker vad hon skulle tycka eftersom som hon inte ätit den förut. och lite speciell är den ju.

Men hon gillade den och tog om flera gånger. Nils Gunnar var inte med, han hade åkt till Borga på morron.

 

Ikväll har "min" läkare ringt från Umeå, han ringer när han kollat proverna som skickats från Dorotea.

Han sa att jag haft så fina värden länge nu att jag inte skulle behöva ta prover var fjärde vecka längre, utan nu blir det var sjätte vecka efter i dag.

Men han avslutar alltid med att jag får ringa om det blir någon förändring och jag har direktnummer och kommer fram omedelbart, ingen kö eller väntan där inte.

 

Jag kan då inte säga annat än att jag är hur nöjd som helst med den svenska sjukvården. Det är nu tre och ett halvt år sedan jag fick beskedet om min sjukdom och jag mår över förväntan.

Alla gånger jag kommer till sjukstugan i Dorotea för provtagningen blir jag hur bra bemött som helst, det är så vänlig och trevlig personal där.

Och det är ju så det ska vara när det fungerar väl!

Samma gäller när jag är i kontakt med Umeå, både läkaren och sköterskorna är sååå trevliga occh vänliga.

 

Dagens namn är: Disa och Hjördis, grattis till er som bär de namnen!

 

En med namnet Disa är född i Bellvik och växte upp här i byn. Hon är dotter till Herbert och Viola Östlund. Hon bor i Dorotea och jag träffade henne så sent som förra veckan när jag var på ICA och handlade.

 

Ha en bra fortsättning på måndagens kväll, vi ses och hej då!

 

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards