oskmar

Alla inlägg den 2 februari 2020

Av Elsa Mårtenzon - 2 februari 2020 17:50

 

En superhärlig dag med solsken, klar himmel och ett par grader kallt! Det tas tacksamt emot. Gärna många sådana framöver nu.

 

 

Ja, så fort försvann den månaden, januari alltså, jag tycker att nyss var det jul.

 

I dag har det varit ett alldeles underbart väder med ett vackert solsken och ett par minusgrader.

I morse kom det en liten snöskur men den avtog ganska snabbt. Därefter rensades himlen på moln och det blev solsken.

Just nu är det 6,4 minusgrader, medan det var ljust var himlen klar med en vacker aftonrodnad. Nu sedan alla lampor är tända ser jag tyvärr inte hur det ser ut därovan, det kommer senare på kvällen kanske.

 

Jag började dagen med att göra "glöhyppen", det har jag inte gjort på länge nu och det finns för många ägg som behöver komma till användning. Det är alldeles för korta datum på dem i ett ensamhushåll.

 

Sen satte jag en tiolitersgryta på spisen med fem liter mjölk, m m och har gjort sötost i dag. Det tar ett antal timmar och jag går inte så långt från grytan. Det behövs lite passning och det tar några timmar att få den klar, den blir godare om det får koka länge. 

Klockan två på eftermiddan bedömde jag att det fick räcka. Jag har längtat efter den sedan före jul, det är då det är brukligt att äta sötost.

Men jag är som "tvärt för kör till gårds" och gjorde den i februari, det går nog äta den då också. Jag äter den med vispad grädde och hjortronsylt.

I dag har jag bara avsmakat den, i morron ska två som aldrig ätit sötost komma hit klockan elva och prova äta den för första gången. Det blir kul att höra vad de tycker, den är inte vanlig överallt.

 

Två stycken skoteråkare har varit hit och fikat i dag. Det hade varit en jobbig skotertur, antagligen för mycket lös och djup snö att köra i. Det hade blivit bra motion i den turen.

Ja, och så har jag pratat med Gunnel en sväng på telefon, det blev som vanligt ett ganska långt samtal i dag också.

Så mycket mera har det inte hänt omkring mig i dag, men det räcker för mig.

 

Dagens namn är: Inget namn alls, det står bara Kyndelsmässodagen.

 

Palindromdagen kräver kanske en liten förklaring om någon inte vet. Det betyder för det första att det har inte förekommit förrän i dag på 909 år. Ett litet uppehåll där, eller hur?

Det datum som är i dag, 2020 02 02, kan läsas både fram och tillbaka och har samma betydelse åt bägge håll. Så var det med den saken!

 

Ha en fortsatt fin söndagskväll, vi ses och hej då!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards