oskmar

Direktlänk till inlägg 3 maj 2021

Maj 2021 04 03 växlande molnighet

Av Elsa Mårtenzon - 3 maj 2021 17:24

 

Jag har gjort "storkok" i dag för en som äter som en liten mus numera. Jag kommer att bli superless på det innan det är uppätet.

Men det är väl bara att "truge" på det.

 

  

 

Hej och go´kväll!

Det är väl ganska snopet ändå, att det är sol och vackert väder på mornarna och kvällarna, men på dagarna då är det massor med moln. Så har det varit dag efter dag nu ett tag. Men jag vill ju ha sol åtminstone när jag ska vara ute, men icke sa Nicke.

Idag har det inte snöat i alla fall, men det var kallt under natten, fortfarande kalla nätter alltså.

Just nu är det 5,8 plusgrader i skuggan och molnen försvinner allt eftersom.

 

Men nu är molnen på intåg igen efter två timmar, så länge varade den glädjen!

 

I dag har jag lagat mat för sex dagar framåt och lagt i frysen, det kan behövas när jag får riktigt bråttom, när vårsysslorna kommer både inne och ute.

 

John var hit i dag och skulle sätta fast kranen som Maria köpte åt mig när vi var till Strömsund. Men se det gick inte, för den passade inte. Det är för bedrövligt att man inte ens i Strömsund ska kunna få tag på en vanlig kran ens nu, den rätte som haft rörfirman i Strömsund hade slutat, där vi köpte rörgrejer förut. Dessutom fanns det bara den sorten och endast en där. Fy vad dåligt!

 

Den VD som var ansvarig för äldreboendet på Attendo har väl fått börja krypa till korset i dag, med att mer eller mindre ta tillbaka det som vårdbiträdet blev utsatt för, med att det var klart att personalen skulle ha meddelarskydd.

Som faktiskt finns inskrivet i lagen. Så det ska de inte kunna komma undan med.

Ja, de fick sig väl en rejäl näsbränna antagligen och är nog inte så kaxiga sedan!

Åtmistone till att börja med, sedan råkar de väl glömma igen vad som gäller.

 

Det finns antagligen många småpåvar som verksamhetschefer på såna ställen, som hon till exempel, som passade på att skälla ut en undersköterska här uppe i Västerbotten för ett tag sedan och satt där och spydigt kallade henne för: "Lilla fröken visselblåsare!

Det behövs alldeles tydligt visselblåsare lite här och där, så det så!

 

Dagens namn är: Monika och Mona, grattis till er som bär det namnet!

 

Ha en fin fortsättning på måndagkvällen, vi ses!

 

 

 

 
 
Ingen bild

Agneta I Piteå

3 maj 2021 21:48

Hej! Åhhh så gott det såg ut i grytan. Vad heter rätten? Är det köttfärs, paprika, curry i???? Blev så nyfiken på en ny rätt! Här är kallt, blåser kalla vindar från havet. Har knog inomhus så det blir aldrig långsamt. Snart är den varma våren här. Ha det gott!
Tycker Du tar vackra naturbilder!!

Elsa Mårtenzon

9 maj 2021 16:51

Rätten heter "min egen gryta" detsamma som egen "blandning".
Det är köttfärs, paprika, vitlök, gul och röd paprika, gul lök, sambal oelek, en grovt riven morot, två grönsakstärningar. Samt grädde och mjölk till lagom konsistens. Brocolli som läggs på färdigkokt, som en nyttig och prydlig grön färgklick. Serveras med pressad potatis. Alltså ingen curry i den här grytan, annars är det en god krydda också.
Ha det riktigt bra uppe i Piteå!

 
Ingen bild

Agneta I Piteå

9 maj 2021 20:42

1000 tack! Just den kombinationen har jag aldrig gjort. Vi online-handlade i v. och allt finns hemma. Det ska jag prova i morgon, blir fint med nåt' annat. Ha det gott!

Elsa Mårtenzon

10 maj 2021 16:44

Lycka till! Enligt min smak ska det vara ganska kryddigt. Men Sambal Oelek gör ju en hel del...
Hej då och ha det bra!

 
Ingen bild

Agneta I Piteå

13 maj 2021 21:19

Gjorde en storgryta. Gav min syster två rejäla portioner. Hon har haft corona och har smak o lukt nedsatt, mycket. Kände kryddor och paprika och löksmak. Det var bra!!

Elsa Mårtenzon

17 maj 2021 16:41

Det lyckades bra alltså, det var ju tur! Det är bra för de som haft corona, bra för långtidscovid. Det är nog riktigt kryddstark mat de ska äta för att få tillbaka smak och lukt, kanske.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards