oskmar

Direktlänk till inlägg 28 maj 2021

Maj 2021 05 28 solsken och blåst

Av Elsa Mårtenzon - 28 maj 2021 16:47

 

Så här såg himlen ut halv tolv i gårkväll, då är det synd att gå till sängs.

 

 Sol hela dagen och nu ikväll också!

 

 

Oj, vad det blåst i dag, ännu mera än i går!

Annars har vädret varit perfekt med sol från en klar himmel, men blåsten har stört mig. Det har tagit i ordentligt i vindbyarna och sjön har gått vit, när det tagit i som värst kändes som jag skulle följa med.

Just nu är det något lugnare på sjön, inte så mycket vita vågkammar nu som tidigare. Vinden kommer från nordväst, det finns inga moln på himlen och termometern visar 15 grader varmt i skuggan.

Jag hoppas vinden lugnat ner sig till morgondagen, det ser så ut på YR.

 

Min stegräknare på mobilen har visat på 6000-7000 steg varje dag den här veckan och i kväll har jag ont i trampdynorna.

Jag har alltid sagt, att jag hellre jobbar än att jag "tomgår" efter landsvägen, för motion har jag absolut fått de här dagarna och det känns.

 

Jag har haft skottkärran som sällskap hela den här veckan och när jag slängde stenar som följt med snöslungan under vintern i kärran så kom ljudet som ett minne från barndomen.

Det handlar om när jag gick på "nylägdorna" på våren och plockade stenar med min farfar, i plåthinkar, samma läte som när stenarna landade i skottkärran i dag.

Jag för min del del tror att det var ett onödigt jobb. Kanske var det behövligt när de slog lägdorna med liar, men inte sedan de körde slåttesmaskin i slåttanna.

Pappa rationaliserade bort stenplockningen och det gick bra ändå.

 

Farfar täljde till pinnar för att peta upp stenarna och för att markera ut "ornen", så att vi inte klev förbi nån bit på lägdan. Det var noga minsann!

Jag var väl 11-12 år och "sto i som en liten lusig gris" för att det skulle bli klart nån gång.

Jag var ju flinkare i fingrarna och osliten rygg om jag jämför med farfars. Jag var därför snabbare än han med mina orner.

Haha, då trodde han att jag fuskade och gick med jämna mellanrum för att kolla mig. Ibland råkade han hitta någon cm-stor sten efter mig som han demonstrativt slängde i sin hink.

Vad skulle den stenen kunnat göra för skada om den fått vara kvar?

Han sa inte ett ord på hela dagarna och då han inte hittade något fusk kunde han ju inte "trätt opp mig heller".

Han kunde ju ha kostat på sig och sagt att jag jobbade bra och att jag inte fuskade.

Men icke sa Nicke, den mannen strödde beröm omkring sig!

"Bårna skull lär sä o å ärbet", det var ingenting "å stryk dom över huvve för", så det så.

Jag minns en gång när vi ladade hö och han råkade sticka mig i låret med högaffeln så det blödde. Då såg jag att han vart rädd och min reaktion på det var, att jag tyckte att det var lagom åt han att han vart rädd!

  

 

Dagens namn är: Ingeborg och Borghild, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en fortsatt bra fredagkväll, vi ses och hej då! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards