oskmar

Direktlänk till inlägg 5 januari 2024

Januari 2024 01 05 kallt

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 5 jan 17:15

 Det kalla vädret håller i sig än!

Strax före klockan tolv i gårkväll var det nära 35 grader kallt, jag trodde därför att det skulle kunna vara omkring 40 grader i morse, men det vara bara 24-25 och lite moln. Det var nog molnen som gjorde att kylan dämpats.

Längre fram på morgonen blev det en färgrik och grann himmel, det finns mycket färg på himlen om den får chansen att komma fram, tack vare solen!

Just nu  är det 23 grader kallt och himlen kolsvart.

 

Halv tio var det en färgsprakande himmel att begrunda!

  

Trettondagsafton i dag och det blir det rena veckor efter den här helgen, det blir som vanligt och frågan är om inte det är det bästa i längden?

 

Ett oroväckande svart moln hade hängt sig över holmarna, men det blev inte mer än så. Halv nio, det ändrade sig efter en timme.

    

Jag har en trettondagsafton i färskt minne, trots att det nu är ganska många år sedan.

Den helgaftonen kom jag hem från Lycksele lasarett efter att ha "firat" både jul och nyårshelgen där.

Jag var överlycklig över att komma hem, men klen och skakis efter en magoperation. Samt en lunginflammation på det och hostattacker så jag fick hålla ihop magen med en kudde- med ett långt sår tvärs över magen.

Jag blev skickad från Dorotea sjukstuga handlöst med ambulans två dagar före julafton, tack vare en läkare som förstod på en gång vad det var frågan om. Och som inte föreslog att vi skulle avvakta till efter julen, då hade jag inte suttit här nu.

Väl i Lycksele kom läkaren in efter magröntgen och sa: "Vad det än är så måste vi öppna buken".

Jaha, tänkte jag, cancer. 

Men det var inte det, jag hade tur igen.

Jag prisar den svenska sjukvården som räddat mitt liv två gånger och förlängt det ordentligt också!

Men det var inte den roligaste julen jag haft, men tokbra ändå!

    

Det har pratats hela dagen på Radion och TV om den superlånga bilkön som suttit fast i Skåne, på grund av snöstorm och snökaos.

Det som är helt självklart för mig att de tar itu med är, att förbjuda de utländska lastbilarna som kommer till Sverige och kör med däck som ser ut som släta runda ostar. Vansinne, det var där första stoppen började och sedan byggdes det bara på undan för undan, tills det stod ett tusental lastbilar och privatbilar, fast i en kö och snön och stormen ven om dem timme efter timme.

I Sverige har vi vinter, till och med i Skåne ibland!

  

 

Lite färg på himlen piggar upp!

  

 

Dagens namn är: Hanna och Hanneli, grattis till er!

 

I dag skulle min mor haft namnsdag om hon levt, men född 1909 så är sannolikheten för det liten.

Min mor var född på den här gården som nummer fyra i en barnaskara på sex stycken.

Och jag vill påstå att hon gjorde verkligen rätt för sig när hon bodde här, mamma hade som slogan i sitt liv: "jag är aldrig rädd för ett besvär" och det höll i sig så länge hon kunde.

Tack mamma för allt du gjorde för oss!

      

 

Ha en riktigt fin trettondagsafton, vi ses!

 

Det är inte solen och inte månen, det är gårdslyktan klockan halv fyra på eftermiddan.

Hej då!

    

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards