oskmar

Direktlänk till inlägg 28 april 2021

April 2021 04 28 Växlande molnighet

Av Elsa Mårtenzon - 28 april 2021 18:08

Kylslagen dag men mindre blåst. Klockan halv tio i morse var det 4 minusgrader på skuggsidan. 

Det har varit plusgrader under dagen men inte många.

Mitt på dagen var alldeles vitt i bergen mot Avaträsk av en pågående snöskur.

Det flingade faktiskt ur molnen här också vid ett- tiden.  

 

 

  

 

 

 

 

Det är mycket himmel nu, men den blir jag inte less på och det är ju sällan som den är lika från ena stunden till den andra.

 

 

 

Det är nog bara i solens sken som man känt lite värme idag, i skuggan har jag tyckt: Huvva!

Just nu när klockan är 18,30 visar termometern 4,6 plusgrader. Himlen är ganska blå, men den bjuder också på en hel del moln.

 

När jag var ute på min promenad i dag var det torra vägar, men det berodde på att de knappt tinat upp efter det nattkalla vädret. Men de har faktiskt torkat upp en del också vid det här laget.

Det här är ju sista veckan i april, det blir spännande att se om det blir bättre i maj månad. Något bättre bör det väl bli.

 

I går fick jag ett ovanligt brev från en av mina bloggläsare. Hon hade verkligen lagt ner jobb på brevet. Det var så grant och så ovanligt, det var länge sedan jag fick ett så fantasifullt brev.

Jo Malin, mitt första barnbarn kunde skicka en del fantasifulla brev när hon gick i skolan. Men jag var nog dålig att skriva svar, för hon brukade uppmana mig sist i brevet så här: "Nu vill jag ha svar också farmor!" Men på den tiden hade jag nog en hel del tidsbrist också och sen så var de ju hit varje helg så jag hann inte svara.

Det är bara så här Agneta, att jag kommer inte att skriva något brev tillbaka, det har jag blivit för lat för, jag använder mig bara av datorn numera när jag skriver.

En annan fördel med det är ju, att det kommer fram så fort, om man väljer att läsa, i så fall fick du ju svar direkt nu.

Men jag tackar så hjärtligt för ditt brev Agneta L, men du får läsa vad jag skriver här, det är jätteroligt att du läser min blogg och jag hoppas att du fortsätter med det! Och tack för recepten!

 

Dagens namn är: Ture och Tyra, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en riktigt fin onsdagkväll, vi ses!

 

 

 
 
Ingen bild

Agneta I Piteå

28 april 2021 21:39

Glad jag blev över så fina ord, tack!

Elsa Mårtenzon

29 april 2021 16:54

Det är jag som ska tacka, för att du gjort så mycket besvär för min skull. Ha det riktigt bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards