oskmar

Alla inlägg den 29 april 2021

Av Elsa Mårtenzon - 29 april 2021 16:55

 

Och moln och moln och moln, men vackra är de att se på!

 

  

 

Hej igen!

Det har inte varit direkt varmt och skönt ute i dag, men bara lite blåst i alla fall.

Det var en kall natt och morron, men blev plusgrade senare på morron.

Solen har fått titta fram ibland korta stunder, men inte har det varit varmt. 

Just nu är det 3,8 plusgrader och mycket moln, tallkronorna står och ruskar på sig i skogskanten.

 

I dag var Nils Gunnar och Ingrid hit och vi intog elvakaffet utomhus, på grund av coronaspöket. Det var inte njutbart, jag frös och dom frös, det blev inte så långvarigt därför.

Det syns ingen ljusning närmsta dagarna heller när jag kollar på YR.

 

Det är väl till att hoppas att det blir en lugn Valborgsmässoafton när det gäller pandemin, att det inte samlas en massa ungdomar som kör på ännu mera covid, för det räcker nu- om jag får bestämma!!!

 

Jag tittade alldeles nyss på inslag på Efter fem, som informerade om ett jättefynd i Alingsås från bronsåldern, minst 2 500 år gammalt. Det är historia det! Det var en massa smycken, armband, halsband fotringar och Gud vet allt. Det är hisnande när man tänker på att för 2 500 år sedan var det kvinnor som smyckade sig med dessa fynd och det var nog inga fattighjon, de var nog den tidens "grädda" i byn eller samhället. Det där vill jag höra mera om under kvällen. Arkelogen som informerade om det trodde nog att det var ett av de största fynden som gjorts sedan den tiden och var lite förvånad också över platsen för fyndet.

 

Hörde också alldeles nyss på Rolf Porseryd när han informerade om Bidens tal efter hundra dagar som president. Och han har jobbat på bra enligt Porseryd och gjort mera än många tidigare presidenter under deras hundra första dagar. Han har nämligen rätt att ta bort en hel del dumma saker som Trump infört under sin tid, det kan han nämligen bestämma och skriva under med sin namnteckning. Det kan tydligen en nytillträdd president i USA. Men det kan även näste president göra, hoppas det blir rätt sorts president då.

 

Nu har jag berört både flertusenårig historia och stormakten USA i min blogg, jag vet inte hur många som är intresserad av det när det gäller läsarna här? 

Men jag är intresserad, jag tycker det är otroligt spännande både det som hänt för länge sedan och det som händer nu. Vad vore livet om man inte fick veta mer och mer av båda delarna?

 

Dagens namn är: Tyko, grattis till er som bär det namnet!

 

Ha en fortsatt bra torsdagkväll, vi ses!

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards