oskmar

Direktlänk till inlägg 25 december 2020

December 2020 12 25 juldagen

Av Elsa Mårtenzon - 25 december 2020 16:45

 

Tim prövar en av sina julklappar och han var riktigt nöjd med det som var i paketet.

 

 

Ja, Freja fick julklappar hon också och såg nöjd och glad ut med sina också...

 

 

Nu är både julaftonen och juldagen överstökade och det mesta har väl gott enligt ritningarna hoppas jag.

Och så mycket bök och stök det har varit i förväg, igår kväll kände säkert många - redan över. Så fort går det och det brukar kännas lite snopet efteråt, för det har varit stressigt. 

Ja, jag räknar mig inte till den skaran numera, jag tar det mera som det kommer, ensam som jag är.

Igårkväll satt jag bara och blev uppassad och åt gott och det var Ann Chatrine som passade upp. Eftersom Malin satt med en gipsad fot så hade hon ingen hjälp där heller att vänta.

Jag vet inte om Jan Peter bidragit med någon hjälp innan jag anlände, jag såg ingen brådska från hans sida medan jag var där i .alla fall.

Ja, julen har väl mer eller mindre varit mest kvinnornas ansvar, känns det som.

 

Vädret idag har varit fint, men små luckor på himlen, ingen sol har jag sett men små ljusglimtar här och där genom och mellan molnen.

Inget snöfall och lagom temperatur omkring 7-8 grader kallt.

Just nu är det 14 grader kallt- härligt! Månen syns som genom ett töcken, lite disigt således.

 

Här har det varit "lugna gatan", jag har inte sett till någon under dagen.

Jag har pratat ett par kortisar med Malin och Ann Cathtrine, för övrigt har jag inte haft någon mänsklig kontakt.

 

Jag har gjort apelsinris till efterrätt åt mig själv i dag. Apelsinerna var så sura så öronen flyttade sig ett par tum på skallen när man tog en klyfta i munnen. Men jag hade inga andra, det finns tydligen inga ätbara apelsiner numera.

Hela förra vintern saknade jag goda apelsiner varenda dag, jag har alltid gillat blodapelsiner, men det är tydligen kört med den varan nu.

Det står alltid ICA på allt numera och är inte toppklass, de kommer förmodligen från ICA:s "egna odlingar". Jag skulle gärna betala lite mera för frukten om den gick att äta.

Nu köps den in lite billigare och är inte det bästa, men vem blir lockad av såna apelsiner som jag använde mig av idag?

Resten av det jag åt till midddag i dag hade jag med från Hoting, de skickade med mig av julmaten igår kväll, det blev väldigt enkelt för mig det. Det tackar jag för!

 

Nu äntligen är Storbrittanien och EU överens i de förhandlingar som har pågått i det oändliga. Det var fisket som var det största kruxet, vi får väl höra hur många som är belåtna med avtalet.

Men det är ju en lättnad ändå att det blivit ett förhandlingsresultat till sist och de får veta vad de har att rätta sig efter.

Skottarna är missnöjda med att de inte ska tillhöra EU och ska nu ta i tu med att bli en fristående partner från Storbrittanien och gå tillbaka till EU. Ja, gör det!

 

Dagens namn är: Inget namn idag, det står bara juldagen.

 

Ha en lugn och vilsam fortsättning på juldagens kväll, vi ses!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards