oskmar

Alla inlägg den 5 september 2020

Av Elsa Mårtenzon - 5 september 2020 16:47

 

Käringholmen igen! Som alltid ser inbjudande ut i solsken...

 

 

Hela förmiddan var det regn, grått och blött.

Regnet avtog så småningom, men molnen hängde kvar tills för ett tag sedan.

Och, det blir alltid trevligare med solsken!

Just nu är det 13 grader varmt i skuggan och solen förgyller tillvaron. Inte många moln på himlen nu, vinden är pyttesvag och kommer från nordväst.

 

Tyvärr gick jag inte ut i dag heller, när det blev bättre väder var det dags att göra middag. Jag måste ju äta trots att jag inte är hungrig, väldigt sällan hungrig och väldigt sällan tycker jag att det är gott.

I dag har jag gjort höstens första äppelpaj till efterrätt, som jag brukar gilla, inte den heller var god, det berodde nog inte på pajen som sådan.

 

Jag hoppas verkligen många flera än jag lyssnade på "Lördagsintervjun" i dag, som går av stapeln varje lördag och är oftast väldigt intressant.

I dag handlade det om gängkriminaliteten i Sverige. Den som intervjuades hann jag inte uppfatta namnet på, men han var den som inom polisen var utsedd att hålla koll på och forska på allt om denna företeelse, och som även samarbetar med andra länder.

Som håller alla på tå nu.

Och som håller "allas" tankeverksamhet i gång i tidningar och all media. Och det kommer med mycket osanningar, gissningar, tips om lagändringar, från politiker och andra och olika politikriktningar, den ene klokare och högljuddare än den andre.

Det är nog bedrövligt om än man håller sig till det som är riktigt och sant och det skulle vara det bästa för alla och envar om det gick komma åt detta.

Den intervjuade berättade saker som gjorde att jag trodde jag hörde fel. Den här företeelsen har pågått i många år och förekommer i kretsar som vi minst anar, inom släkter, på en del politiska nivår, i kommuner och till och med på riksnivå, samt inom företag.

Familjerna som ingår i gängen lär till och med upp sina barn och det blir deras levebröd och de gör sig stora pengar.

De som kommit hit har planerat detta från första början och det är inga krigsflyktingar.

De har sett till att utnyttja Sveriges godtrogenhet och den intervjuade säger att det kommer ta lång tid att komma åt detta.

Fängelser och häkten är fulla och det introduceras nya i gängen hela tiden och knarkhandeln flödar, där handlar det om stora pengar.

Den här mannen, sa i dag, att de hade ett mycket gott samarbete med Morgan Johansson, och att det jobbas frenetiskt med detta.

Men fråga Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson om det och alla bråkstakar på FB som vet allt om hur det ska göras, med truten. 

Lyssna på reprisen på P1 på radion när den kommer!

 

Dagens namn är: Adela och Heidi, grattis till er som bär dessa namn!

Och grattis till Heidi i USA!

 

Ha en fin och trevlig lördagkväll, vi ses!

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards