oskmar

Alla inlägg den 10 september 2020

Av Elsa Mårtenzon - 10 september 2020 16:57

   

Med en höstbild från Bellvik och bagarstugan där du bakat ert tunnbröd många gånger, skickar jag en hälsning på din födelsedag som är i dag. Du kommer inte längre för att baka ditt tunnbröd, men du finns med mig ändå, i tankarna. Ha det bra i din himmel Gunnel!

 

 

Hej på torsdagkvällen!

Jag åkte hemifrån i morse kvart i sju och vet lite om vädret i Bellvik.

Men det är ingen tvekan, det har varit höst hela dagen och hela vägen.

Det har varit växlande molnighet, det var det när jag åkte iväg i morse och det var det när jag kom hem vid halv fyratiden.

Just nu är det 8 grader varmt och några minuter sol, antagligen kortvarigt för det är mycket moln. Det blåser ganska kraftigt och det kommer från norr, tallgrenarna flaxar och fladdrar för vinden och det är höst.

 

Jag har alltså varit i lycksele i dag och chaffisen  hade ingen värme på i bilen på morron och jag fryser ännu. Men nu har jag gjort eld i spisen occh då känns det riktigt bra ändå.

Dessa varmblodiga människor, hon kände inte att det var kallt. Hon plockade av sig jackan och satt med bara armar medan jag frös så jag nästan skakade.

Men när vi var framme, då sa jag till, att när jag ska åka hem då ska det vara varmt i bilen.

Men varför har du inte till om värme nu på morron, sa hon. Men jag tänkte väl att jag skulle testa hur mycket jag tålde. Det fanns lite värme på när vi åkte hemåt i alla fall.

Men, borta bra men hemma bäst, alltid!

 

Jag har ju legat i Lycksele på lasarettet en jul- och nyårshelg och då var jag säker på att jag skulle frysa ihjäl.  Fy så det drog ur fönstren där, jag tyckte det kändes väldigt nära fryspunkten då.

När jag kom hem på trettondagsafton satte jag mig så nära vedspisen som det gick och där satt jag både länge och väl- tills jag var varm. Borta bra men hemma bäst! Alltid!

 

I dag är det Gunnels födelsedag och hon har funnits i mina tankar hela dagen. Om allt varit som vanligt och som vi trodde det skulle vara även denna födelsedag, så hade jag åkt endera dagen till Åsele för att gratta henne. Du fattas mig Gunnel! Och jag tänker på dig sååå mycket och saknar dig så mycket!

 

Dagens namn är: Tord och Turid, grattis till er som heter så!

 

Ha en riktigt bra torsdagkväll, vi ses!

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards