oskmar

Alla inlägg den 11 september 2020

Av Elsa Mårtenzon - 11 september 2020 16:41

 

Klar himmel och solsken, men sjön ser kall ut.

I  tallen en av Enars andstutar, som han gjorde och satte i träden så att änderna skulle ha någonstans att bo. Men nu är de utan botten, den har ruttnat upp. Utan Enar så får änderna stå för sin bostäder själva.

 

I morse var det ganska kyligt, skulle tro att det var frost på sina ställen. Det var 3 plusgrader halvsju hos mig, men då hade solen nått termometern.

Det har varit solsken i dag, men ganska svalt i luften ändå.

Just nu är det 10,3 grader varmt, inte klar himmel, ej heller solsken och vinden kommer från sydost.

 

I dag har jag klippt grenar på buskarna och klippt gräs, som jag hoppas att jag inte behöver göra flera gånger i höst. Nu kan det sluta växa mera förrän våren gör sitt inträde 2021.

Jag frös om fingrarna när jag satt på gräsklipparen i dag, inte lika roligt att klippa den här årstiden, det är betyligt härligare när det är varmt och skönt. Jag var glad när det var klart och jag kunde gå in.

Grenarna som jag klippt ligger i högar på marken, dem ska jag fixa bort i morron, om det inte regnar.

Sedan får jag hoppas att det finns någon som kan tänka sig vara hjälpreda så jag får in utemöblerna, det klarar jag inte själv, tyvärr. Stolarna klarar jag nog, men inte bordet och parasollen, "klenkäring".

 

I går kom det information om en ny skattesänkning. Det första ordet som kom upp i mitt huvud vid den informationen var ordet: Löjligt!

Va fasen gör den skattesänkningen för nytta? Om jag inte hörde fel så rörde det sig om 15 00/år för en som tjänade 20 000 kronor i månaden, sedan är det olika steg.

Nog gör väl de pengarna större nytta på annat område, t ex inom vården och skolan.

Det rör sig om 13,7 miljarder och de behövs i välfärden, 15 hundra kronor för en individ på ett år det klarar man sig utan, det är min tvärsäkra uppfattning. Med 125 kronor mer i månaden, vem blir lyckligare av det?

Låt de pengarna göra nytta där de kan vara till nytta! 

Prat om att det ska skapas arbetstillfällen på grund av skattesänkning, att folk är villigare att arbeta om de får de pengarna mer på ett år - skitsnack!

Jag tror att alla vill arbeta om man är frisk och får ett jobb.

Inget går upp emot att klara sig själv och tjäna sina pengar utan allt vad bidrag heter, som det finns en del som tror att de flesta är ute efter.

 

Dagens namn är: Dagny och Helny, grattis till er som heter så!

 

Ha en riktigt fin fredagkväll, vi ses och hej då!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2klenkäring.

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards