oskmar

Alla inlägg den 27 september 2020

Av Elsa Mårtenzon - 27 september 2020 17:23

 

Jag fortsätter med höstbilder så länge de bjuder på vackra färger...

 

 

Har inte sett skymten av solsken i dag!

Det har varit heltäckt himmel hela dagen och regn i luften. Omkring 5-6 grader varmt, om man nu ska kalla det för varmt, tveksamt.

Just nu är det 5,3 plusgrader och lika grå himmel, men omgivningarna lyser upp desto mera, än så länge.

Sjön är i det närmaste vindstilla och det lilla som rör sig kommer från nordväst.

 

Jag har nu bara två fönster kvar av de femton. Men dessa två behöver jag tyvärr lite handräckning med.

Jag har gnott på hela helgen, men saliga äro de som släpa och draga, ty de skola känna att det så småningom blir klart, om än i sakta mak. Och nyttigt är det nog också, det är jag övertygad om.

 

Men nog tror jag det är dags att de håller ordning på ungdomar i Stockholm, det som visades på nyheterna i går var skrämmande.

Det var så tjockt i klungan så det är inte konstigt att covid ökar igen och bland ungdomar mest. De verkar tro att de är odödliga och inte behöver de ta ansvar för vad som sker med samhället och spridningen som de sätter igång. Det är ju inte bara sjukdomen i sig det kostar massor också. Det är heller inte säkert att de som blir sjuka någonsin blir helt återställda, de får kanske men för livet.

Och på sjukhusen där de ska ta hand om alla sjuka får de slita som djur och får på sin höjd en applåd eller en kanelbulle som extra tack av arbetsgivaren.

Det förvånar mig inte att sjuksköterskan som talade i radion i sommar, sa så här till de som inte var försiktiga när det gällde spridningen, citat: "Fan ta er"!

Jag förstår henne fullständigt, det är inte alls konstigt att hon tog i inför svenska folket i radiokanalen. Jag kan föreställa mig att om hon såg det inslag som jag såg på nyheterna igår kväll, att hon känner sig hatisk. En hop överförfriskade "ungar", småflickor som inte kunde stå på sina ben. Skäms alla! Ta ansvar!

 

Jag hoppas innerligt att det inte blir eländes, eländes, av att de släpper besöksförbudet nu på äldreboenden. Vad blir det för glädje av det då, för någon?

 

Nu är det en miljon döda i världen på grund av coronan. VHO varnar för att det kan bli två miljoner döda i väntan på vaccinet.

Och det är inte så säkert heller att det är noterat rätt antal i alla länder, det kan vara betydligt mera än en miljon.

 

Dagens namn är: Dagmar och Rigmor, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en fin fortsättning på söndagens kväll, vi ses!

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards