oskmar

Alla inlägg den 18 september 2020

Av Elsa Mårtenzon - 18 september 2020 16:47

 

Denna dag har inte Bellvikssjön sett särskilt inbjudande ut...

 

I dag har varit vita vågkammar på sjön och jag har fått ta ett rejält tag om fönstret för att det inte skulle slita sig ur händerna på mig

Men det är småsaker som knappt är lönt att nämna om man jämför med andra ställen i världen där det varit orkanstyrkor som dragit fram och rensat allt i sin väg.

Solen har tittat fram lite då och då men bara litegrann.

Det har också förekommit regnskurar, men som tur var höll de sig på andra sidan sjön och i bergen.

Just nu är det 9 grader varmt, mycket moln men även en och annan blå fläck på himlavalvet.

Blåsten viner om knutarna och kommer från norr. Det är höööst!

 

Nu, en timme senare är himlen nästan helt fri från moln.

 

VHO varnar för coronaspridningen som ökar oroväckande i Europa nu inför hösten.

Ja, om folk börjat tro att det värsta var över så kan det kanske vara så illa att vi har det värsta kvar. Nu låter jag väldigt pessimistig, men det är ju på hösten som influensan brukar ta fart, så om vi ska räkna efter det så kan det blossa upp igen och ta ny fart.

 

Men nog kan man väl bli mer än förbannad på dessa organiserade kriminella som härjar och tar sig in överallt och mjölkar staten på pengar, skattebetalarnas pengar.

Det sista som kommit ut idag är, hur de tagit sig in på arbetsförmedlingen för att komma åt pengar den vägen. Och hur länge har det hållit på då?

Förra veckan var det inom studieförbunden som de fuskat åt sig massor med pengar, påhittade cirklar och kurser, påhittade personer som deltagare och på det viset kommit åt massor. Och allt går till knarkhandel och all möjlig annan skit.

Det skulle väl bära sig gott att anställa folk som bara sysslade med att stoppa dem från att komma in och ösa åt sig statens pengar.

Men då skulle det vara folk som gick att lita på och som var kompetenta för uppdraget.

Vem kan man lita på i dagens läge? Jag har aldrig känt mig så misstänksam förr i mitt liv som jag gör nu.

Om det ringer nån och jag inte känner igen tel numret så vågar jag inte svara. Och det ringer från Bosnien och från Serbien och från alla möjliga håll och kanter numera, bara för att luras. Skulle aldrig falla mig in att svara. Och i mailboxen är det tusentals skurkar som försöker luras hela, hela tiden. Nu i veckorna har jag fått påminnelse om ett paket som väntar, men jag måste skicka in fraktkostnaden annars kommer det inte fram till mig. Men jag har inte skickat efter några varor!

Och man får vänförfrågningar på facebook från världens alla hörn, män med fina titlar och i uniformer och uppklädda gubbar, som naturligtvis har stulit någon annans identitet.

Sol och vårare så klart som ska lura de kvinnor som går på det och är dumma nog och inleder en konversation som leder dem till bankrutt och bedrägeri i miljonklassen. Jag har hört om flera fall nu på de två sista veckorna på radion.

Vad har det blivit för vidrig värld som vi befinner oss i nu för tiden?

Svara inte om du känner dig osäker, det gör inte jag! Aldrig!

 

Dagens namn är: Orvar, grattis till er som heter så!

 

Ha en mysig och fin fredagkväll, vi ses och hej då!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards