oskmar

Alla inlägg den 29 september 2020

Av Elsa Mårtenzon - 29 september 2020 17:17

 

Det blev inga rönnbär på den i höst, men nu är den så röd den kan bli i alla fall...

 

Dis och dimma i dag också och varmt i luften för årstiden. Det var 9 grader varmt i morse och sjön var helt osynlig, den var gömd bakom dimbankar.

Det är så mycket dimma att det känns som ett lätt duggregn när man går ut och vindrutetorkarna måste vara på när man kör bil.

Just nu är det 9,6 grader varmt och nästan en stilla sjö, dimma bland bergen och himlen är helgrå.

Men bländande färger i lövskogen, de bländar verkligen, otroligt vackert.

 

Det rann gegga av min bil idag och det är svårt att ta sig i och ur den utan få geggan på kläderna. Jag var tvungen ha vindrutetorkarna på hela tiden, trots att det inte var regn utan dimman blötte ner bilrutorna.

Jag var ner på kyrkogården och tände en lykta på Götes grav och en del av sommarplanteringarna är så frodiga och fräscha än så det går emot att ta bort dem. Så var det också på pappas och mammas viloplats.

Men Maria hade gjort väldigt fint hos Anna Greta med fräscht enris, mossa och lingonris med lingon på, riktigt höstfint litet landskap.

 

Ja, det är nog många som väntar med sig spänning på debatten i USA som ska gå av stapeln klockan tre i natt.

Själv gruvar jag mig, det kommer bli en rå och ful debatt från Trumps sida, han har ingen farstu för stugan alls och då blir det otäckt. Jag minns med rysningar hur det lät när han debatterade mot H Clinton förra valet.

Det hade inte skadat med en betydligt yngre presidentkandidat som motpart. Han är nog skärpt och kunnig med många år på nacken inom politiken, men en helt annan typ att mota en otäcking som inte visar någon som helst respekt för andra människor och ljuger som en galning.

Och Trump som har skrutit om sin skicklighet i affärer, hur kan han då ha skulder på 3 miljarder som är på väg att förfalla och ändå har han inte betalat någon skatt?

 

Dagens namn är: Mikael och Mikaela, grattis till er som heter så!

 

Och grattis på namnsdagen till Michael på Näsudden!

 

Ha en fortsatt bra tisdagkväll, vi ses!

 

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards