oskmar

Direktlänk till inlägg 27 september 2020

September 2020 09 27 grått väder

Av Elsa Mårtenzon - 27 september 2020 17:23

 

Jag fortsätter med höstbilder så länge de bjuder på vackra färger...

 

 

Har inte sett skymten av solsken i dag!

Det har varit heltäckt himmel hela dagen och regn i luften. Omkring 5-6 grader varmt, om man nu ska kalla det för varmt, tveksamt.

Just nu är det 5,3 plusgrader och lika grå himmel, men omgivningarna lyser upp desto mera, än så länge.

Sjön är i det närmaste vindstilla och det lilla som rör sig kommer från nordväst.

 

Jag har nu bara två fönster kvar av de femton. Men dessa två behöver jag tyvärr lite handräckning med.

Jag har gnott på hela helgen, men saliga äro de som släpa och draga, ty de skola känna att det så småningom blir klart, om än i sakta mak. Och nyttigt är det nog också, det är jag övertygad om.

 

Men nog tror jag det är dags att de håller ordning på ungdomar i Stockholm, det som visades på nyheterna i går var skrämmande.

Det var så tjockt i klungan så det är inte konstigt att covid ökar igen och bland ungdomar mest. De verkar tro att de är odödliga och inte behöver de ta ansvar för vad som sker med samhället och spridningen som de sätter igång. Det är ju inte bara sjukdomen i sig det kostar massor också. Det är heller inte säkert att de som blir sjuka någonsin blir helt återställda, de får kanske men för livet.

Och på sjukhusen där de ska ta hand om alla sjuka får de slita som djur och får på sin höjd en applåd eller en kanelbulle som extra tack av arbetsgivaren.

Det förvånar mig inte att sjuksköterskan som talade i radion i sommar, sa så här till de som inte var försiktiga när det gällde spridningen, citat: "Fan ta er"!

Jag förstår henne fullständigt, det är inte alls konstigt att hon tog i inför svenska folket i radiokanalen. Jag kan föreställa mig att om hon såg det inslag som jag såg på nyheterna igår kväll, att hon känner sig hatisk. En hop överförfriskade "ungar", småflickor som inte kunde stå på sina ben. Skäms alla! Ta ansvar!

 

Jag hoppas innerligt att det inte blir eländes, eländes, av att de släpper besöksförbudet nu på äldreboenden. Vad blir det för glädje av det då, för någon?

 

Nu är det en miljon döda i världen på grund av coronan. VHO varnar för att det kan bli två miljoner döda i väntan på vaccinet.

Och det är inte så säkert heller att det är noterat rätt antal i alla länder, det kan vara betydligt mera än en miljon.

 

Dagens namn är: Dagmar och Rigmor, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en fin fortsättning på söndagens kväll, vi ses!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 29 april 16:18

  Halv sju i morse och snön lyste vit på taken, endast tomten är vaken, nää inte han igen!        Hur länge ska vi behöva stå ut med vinterväder i år? I morse när jag tittade ut genom fönstret när jag vaknade, så lyste snön vit på taken i...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 28 april 16:19

  Klockan sju i morse anade jag solen bakom molntäcket!      Söndagen har haft aprilväder hela dagen, alla sorter. Snöfall, regn och solsken. I morse när jag tittade ut vid sextiden var det vitt på taken igen, men det försvann ganska snabbt...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards