oskmar

Alla inlägg den 2 september 2022

Av Elsa Mårtenzon - 2 september 2022 16:28

 

Molnen hopar sig, stora som små och ljusa som mörka.

Men solen skiner just nu!

    

I dag har det sett lite olika på himlen, ibland lite moln och ibland mycket moln och däremellan sol.

Igårkväll vid halvtolv tiden var 1,5- 2 grader varmt, kanske var det frost på vissa ställen under natten, men här nere kunde inte jag upptäcka någon frost i morse.

Just nu är det 11,5 grader varmt, det ser ut att vara ostlig vind, osäker för att den är så pass svag och svårt att se varifrån den kommer.

Nu har vinden ökat, men är sydostlig fortfarande, två timmar senare.

 

Färgglad himmel, en annan kväll.

  

De sista, nästan två timmar, från klockan tre till klockan kvart i fem har det varit politisk debatt mellan partiledarna på radions P1, och fy som de pratat i munnen på varandra en del av dem.

De har gång på gång rykt ihop ordentligt, om el-priser, om bränsle priser, om kriminaliteten och om sjukvården.

Det är ju tur för dem att det nu är bara nio dagar kvar till valet, sedan blir det väl otaliga promenader in till talmannen, om det ska bli som efter förra valet.

Jag har inte glömt bilden sedan dess när en brett leende, segerviss partiledare glatt sprang de få stegen upp till scenen och utropade sig som valets segrare.

Men det blev inte som han trodde utan det blev runda på runda in till talmannens kakfat och det tog lååång tid innan det fanns en statsminister på plats. Det blev inte som den stort leende kanditaten trodde!

Så det kan nog ta lång tid den här gången också och det är inte nu heller värt att någon utropar sig som segrare i förväg.

  

I morron börjar älgjakten inom Jämtland och jag tror inom Västerbotten, eller det blev lovligt redan på torsdag men de flesta börjar på lördagen.

I morronkväll vet de om de skjutit älgar eller om de måste gå en sväng till talmannen de också. Jag tror de slipper talmannen, han vill nog inte ha med älgjägare att göra, tror jag.

 

Dagens namn är: Justus och Justina, grattis till er!

 

Om min mormor fått som hon ville hade jag alltså haft namnsdag i dag, hon ville nämligen att jag skulle heta Justina. Men mamma vägrade, det gjorde du bra mamma!

 

Ha en bra fortsättning på fredagens kväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards