oskmar

Alla inlägg den 4 september 2022

Av Elsa Mårtenzon - 4 september 2022 17:31

 

Klockan sju i morse och dimman smyger iväg bort över sjön och det blir en jättefin dag!

  

 Vilken dag!

    

Det kan inte bli bättre i september!

Marken var kritvit med frost i morse och dimma över sjön - så vackert!

Solen strålade från en molnfri himmel så småningom och snart hade den bränt bort dimman som smög iväg längs sjön och borta på ett litet kick.

När jag kom ner hade solen redan träffat termometern före mig så jag vet inte hur många minusgrader det hade varit under natten, kanske ett par grader.

Det var frost på bilrutorna så älgjagarna nog fick lov att skrapa bort den när de skulle bege till älgskogen.

Just nu är det 13 grader varmt, sjön är som en spegel, alldeles helblank.

Solen strålar och himlen pryds av några vackra fluffiga moln.

 

Absolut inget fel på den spegelbilden, eller hur?

    

Nu hoppas jag att jag slipper klippa nån mer gång i höst.

Idag har jag klippt allt som jag beräknat klippa, hoppas frosten nu gör att växligheten kommer av sig. Det blir nog en till frostnatt den som kommer, enligt SMHI, det kan göra sitt tror jag.

 

Idag har jag plockat vinbär för vinbärskakor, några i alla fall. Jag gör den inte så ofta nu eftersom jag tycker den är allra godast den dag jag bakar den. Om det inte kommer besökare blir det mycket över till nästa dag, för jag kan ju inte äta upp hela kakan själv. Den går att frysa, men är bäst nybakad, det är en kladdkaka med 200 gram smör i, följaktligen kräver den att ätas samma dag för att vara som bäst och jag är "lagran". Vet du vad det betyder? 

 

Nu har jag sett första nyhetsutsändningen för i kväll. Och där fick jag bland annat reda på att det flödar mängder knark in i Sverige, tonvis hittills i år.

Tullen har plockat av langarna en hel del, jag hann inte lägga mängden kilo i minnesbanken, men de hinner inte med på långa vägar, det passerar alldeles för många bilar med smuggelknark i för att de ska hinna.

Ja, det är skrämmande, inte är det konstigt att det skjuts folk, för dem som skjuter är inte ett människoliv värt ett ruttet lingon ens. Det enda som är värt något är knarket och alla de mängder pengar som finns i den skiten.

De som köper bryr sig heller inte att de förstör sitt liv, för när de är fast kan de tydligen gå genom eld och vatten för att köpa mera och mera och mera, tills de förstört sitt liv.

Hur kan man vara så dum att man börjar med något dylikt?

Ingen, inte en enda är ovetande om vilken risk de tar, ändå fortsätter de och de blir flera och flera. Sååå urbota dumt!

 

 Nu är klockan strax sju på söndagkvällen och det är 10,5 grader varmt i skuggan, det finns inga moln och solen fortsättermed sin bestrålning!

 

Dagens namn är: Gisela, grattis till er som bär det namnet!

 

Ha en fortsatt fin söndagkväll, vi ses och hej då!

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards