oskmar

Alla inlägg den 21 september 2022

Av Elsa Mårtenzon - 21 september 2022 16:36

 

Halv sju i morse svävade dimman över Bellvikssjön.

  

Dagen började med dimma som lättade efter ett tag. Vädret har inte varit så tokigt fast solen för det mesta lyst med sin frånvaro.

Det var strax över en plusgrad i morse, under dagen har det varit omkring 8-10 grader varmt, med svag vind.

Just nu är det 10,5 grader varmt, vinden kommer från sydost och är svag, moln överallt.

 

Lite mera höstfärger.

   

En dag igen som jag inte gjort någon nytta alls, nästan.

Jag har varit till Hoting och klippt håret och det var ju till stor nytta eftersom det växt sig till oreda under sommaren.

  

Nu en timme senare och det är lika grått ute, förutom en stor blå öppning rätt ovanför huset.

 

Vägen till Hoting är vedervärdig, den brukar vara bättre än åt Dorotea men inte nu.

Det var en "fusklagare" efter vägen, en lastbil med grus som han spred ut där det var som allra värst, men bara en liten bit här och där. Det behövs grus efter hela vägen och inget fusk bara.

  Det var jägare efter vägen på flera ställen, men det var nog älgjägare och inte björnjägare. Två hade gjort eld på vägkanten och kokade kaffe, det såg mysigt ut, för dem.

 

På tal om Hoting så är det mest bara tragiskt att köra genom Hoting nu.

Efter Storgatan som går genom Hoting gapar det mest bara tomma affärshus nu och andra hus likadant. Det ser ut som om folk fått bråttom därifrån och bara låst dörren och stuckit sin väg.

Så såg det inte ut för 36 år sedan när vi flyttade därifrån, då fanns det en framtidstro för det byggdes överallt och under den tid vi bodde där var det byggen på gång överallt.

Jag skrev i gårkväll att vi flyttade dit 1986, det var fel, det var var 1966 som vi flyttade dit, 20 års skillnad. Vi bodde där i 20 år, jag blev påmind om hur jag slarvat till det och det med rätta.

Jag träffade en kvinna på ICA idag som började prata och som jag absolut inte kände igen, men hon kände igen mig. Men när jag gick förbi henne ute på väg till bilen då kom jag på vem hon var. Hennes gubbe var också med och när jag tittade närmare på honom kom jag ju på att han varit en av Anders lärare.

Så har jag alltid varit, tittat lite slarvigt på folk och efter 36 år är ju varken jag eller andra riktigt sig lika. Tiden sätter sina spår på oss alla.

 

Ja, det har kommit ett nytt drag från Putin idag, skrämmande nog, och hot om kärnvapen igen. Han hotar nu med att sätta in en arme på 300 000 soldater mot Ukraina. Han är desperat och inte riktigt klok, det är det enda som är säkert med den boven.

Nu flyr folk från Ryssland, de som riskerar att kallas in till krig, ingen vill ju ut och kriga och offra sina liv. Den enda som borde skickas in i krig och få smaka på det Putin står skyldig till, det är Putin själv!

Usch, vilken vidrig människa!

      

 

Dagens namn är: Matteus, grattis till er som heter så!

 

Ha en bra fortsättning på onsdagens kväll, vi ses och hej då!

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards