oskmar

Direktlänk till inlägg 20 september 2022

September 2022 09 20 blandat väder

Av Elsa Mårtenzon - 20 september 2022 18:08

 

Så här såg det ut strax efter klockan sex i morse, så vackert!

    

Vädret har verklign varit skiftande i dag, hela dagen.

Morgonen började med en röd och grann himmel och 2 plusgrader.

Solen började skina på allvar vid elvatiden, men sedan har det varit varvat med regnskurar och solsken om vart annat.

Jag var ute för att ta bort de sista av sommarens blomkrukor och hade bestämt mig att i dag skulle jag inte gå in förrän det var klart. 

Det slutade med att jag var dyblöt innan det var klart och fick byta om till torra kläder när jag kom in, som en dränkt katt.

Men nu är det gjort!

Just nu är det 9 grader varmt, himlen har en hel del moln som är skiftande, både mörkt grå och guldfärgade av solens sken bakom dem, samt lite blå himmel där i mellan. Sjön är i det närmaste lugn och fin, vindriktningen är svagt nordlig.

 

På eftermiddan fångade jag den här bilden innan en regnskur kom över mig och jag blev dyblöt.

        

Ja, nu tar han till en ny metod i sin desperation Putin, eller nygammal, egentligen, samma som 2014 när de började kriget om Krim.

Han har nu beslutat om en folkomröstning, riggad av Ryssland så klart. Han säger att folk i de områden som Ukraina nu gör stora framryckningar i, där ska det bli en folkomröstning, redan till helgen.

Det är mycket oroande, säger de som kan och vet och det visar på att han är beredd att ta till vad som helst i ren desperation när de inte klarar att slå ner Ukrainas folk.

Naturligtvis blir Ukrainarna tvingade till detta under hot om livet, de ska bekänna sig vilja tillhöra Ryssland, mot sin vilja. Det är så horribelt så det finns inte ord för vad man känner.

Han kommer inte att ge sig förrän han har fått till ett världskrig den fule, lede, onde despoten!

  Fy för den lede!

 

En annan bild, mellan regnskurarna!

  

Idag har vi fått veta att räntan höjts med en procentenhet och många är oroliga hur de ska klara ekonomin. Redan nu måste många gå till statsmissionen och hämta ut matkassar och ännu värre kommer det att bli sägs det.

Ja, man får vara glad att man är i det stadiet att man inte har några lån.

I dagens lägen är det stora lån dessutom när det gäller huslån, det är miljoner det är frågan om numera.

När vi 1986 köpte huset i Hoting kostade det 62 000 och nu är huslånen på flera miljoner. Det är klart när vi köpte huset var ju lönerna därefter också, så den summan vi skulle betala på huset den var fullt rimlig enligt de priser och löner som var då.

Nu under valrörelsen när de bjudit över varandra när det gällt löften hit och dit, har oberoende ekonomer sagt, att lönerna i Sveriga har aldrig varit så höga som nu och folk har tror jag blivit överraskade, ingen hade tänkt att det skulle tvärvända på detta vis.

 

Dagens namn är: Elise och Lisa, grattis till er!

 

Ha en fortsatt bra tisdagkväll, vi ses!

 
 
Ingen bild

Maria

20 september 2022 22:23

Du menar väl 1966? 😄

Elsa Mårtenzon

21 september 2022 16:36

Ja, det var 1986 vi flyttade till Bellvik. Fjommel!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards