oskmar

Direktlänk till inlägg 22 september 2022

September 2022 09 22 soligt

Av Elsa Mårtenzon - 22 september 2022 17:19

 

Titta vad jag hittade i grusgången i dag, en liten vilsen pense´planta! Fel årstid att satsa på för den.

  

En riktigt fin dag har det varit!

Först var det dimma men vid tiotiden kom solen och brände bort den, sedan har det varit sååå fint.

När jag var klar innne med städningen gick jag ut för att jobba ute, telefonen ringde och jag var bakom huset på solsidan när jag pratade och det var så varmt, i solen. Det kändes nästan som en dag i juli med solsken. På förmiddan var sjön stilla men sedan kom vinden igång, men från sydost och då brukar den vara varmare än nordanvinden.

Just nu är det 11,5 grader varmt, fortfarande samma vindriktning men bara lite lätta skyar på himlen.

 

Nu två timmar senare är det 7 grader varmt och nästan helt mörkt, sjön ligger stilla.  

Och tittade vad jag hittade mera, en fjäril 4 cm mellan vingspetsarna! En sån har jag aldrig sett förut, så stor. Har den kommit vilse?

 

Är det en julihimmel eller septemberhimmel? Inte konstigt att fjärilar kommer vilse i årstiden. Hur går det för den om det blir tvärkallt?

  

Nu flyr ryssar i massor ut ur sitt land för att inte behöva gå ut i kriget i Ukraina. Men vart ska alla ta vägen? Nu har de flesta rest till turkiet, men få vill nog ta emot dem.

Nu demonstreras det öppet på gatorna i Ryssland mot Putin och hans krig och mängder buras in i fängelser och där delas ut handlingar till dem för att fara till kriget. Det finns även de som talar om farhågor för ett tredje världskrig. Skrämmande, hur ska det sluta?

  

I Italien är det val på söndag och en kvinna där leder stort i ytterligare ett nationalistigt parti. På TV:n nyss berättades att hon sagt att Putin är den främste landsmannen. Ännu värre! Vad månde bliva?

  

 

Dagens namn är: Mautritz och Moritz, grattis till er!

 

Ha en fortsatt bra torsdagkväll, vi ses!

 

 

 

 
 
Ingen bild

Agneta utanför Piteå

22 september 2022 21:11

Go'afton! Här växer en vilsen ljusblå pensee. Den är så vacker och sprider glädje när jag går förbi. Roligt med de som självsår sig lite här och var. Mycket fina bilder från naturen och fint höra om vädret. Två så fina dar här. Hejdå!

Elsa Mårtenzon

24 september 2022 17:02

Hej Agneta! Du har varit tyst länge, men roligt att höra ifrån dig igen. Nu har jag en så vacker höstbild framför mig därifrån jag sitter vid datorn, så vackra höstfärger och en sjö som inte rör sig det minsta men fungerar perfekt som spegel. Det gillar jag och jag tror att du skulle gilla den också.
Ha en riktigt bra fortsättning på helgen och njut av grannlåten i naturen du också!

 
Astrid

Astrid

28 september 2022 20:36

Vet du jag svarar inte i telefon heller om jag inte känner igen numret
Jag mycket otäckt som händer nu
Jag vill nästan blunda för alla negativa nyheter
Allt från väder till krig
Såg att 11 miljoner var utan el och nu drabbar det Florida tror jag det var
Jag bor ju också utanför Piteå men
kommer från Dorotea
Men tyvärr så har jag nästan slutat blogga

http://www.blogg.astridla.com

Elsa Mårtenzon

23 april 2023 14:39

Tack Astrid med härstamning från Dorotea!
Det tog tid innan du fick svar, det är är många som fått vänta länge, ber om ursäkt för det!
Håller med dig om att det är mycket oro i världen, men jag är sån att jag till varje pris måste se nyheterna, se och höra om hemskheterna och vara oändligt tacksam över att jag har det bra. Det är mycket som går åt fel håll nu, kan man tycka.
Ha det riktigt bra och lev och må!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards