oskmar

Direktlänk till inlägg 6 januari 2024

Januari 2024 01 08 kallt

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 6 jan 17:02

 

Redan kvart i åtta på morron såg jag den vackra vinterdagen vara på väg!

  

Det kalla vädret håller i sig fortfarande!

Det känns som att det är länge sedan vi hade så långdragen kyla och så bitande som nu. Men nu sägs det på rapporterna att vi kommer få töväder om ett par dagar, det kan innebära snöfall i stället.

Det har varit så vackert i dag med helt klar himmel som ibland varit i turkos toner och i rosa.

Solen har gassat. Nä, nu skojar jag våldsamt, den värmer inte nu men den har strålat på himlapällen mot jorden och gett oss hopp om en ljusare tid som väntar med längre dagar.

 

Lite lätta skyar dök upp ibland.

  

Det var 35 grader kallt vid tolvtiden igårkväll och där hade termometern frusit till, för i morse det stod det samma när jag kom ner strax efter sex i morse.

Just nu är det 30,4 grader kallt. Jag ser inga blinkande stjärnor på himlen än, de kommer nog senare om det får fortsätta vara klar himmel.

 

Nu tittar den fram mellan träden!

    

Jag väntade i det längsta på att det skulle bli lindrigare kyla i dag innan jag styrde mina steg mot vedboden. Men vid halv två var det fortfarande över 28 grader och då gick jag ut och jag överlevde. Men det gäller att inte snubbla och bli liggande och frysa ihjäl, det skulle nog gå ganska snabbt i det gradtalet.

 

  

Jag fick ett något försenat julkort i går, som jag log brett när jag läste adressen. De får nog lägga pannan i djupa veck de som ska räkna ut vart det ska, möjligtvis var det anledningen till den sena ankomsten.

Det står mitt namn på kuvertet, sedan ett telefonnummer från förr, flera, flera år sedan de numren existerade i Bellvik. Efter det står det Näset  Bellvik Dorotea 980.

Jag har räknat ut att det telefonnummer som finns där är det nummer som han har ringt till mest i Bellvik och jag vet ju vilka i Bellvik som hade det numret. Men de som ska dela ut posten gör det bra som kan räkna ut vem som ska ha den posten.

Jag fick ett vykort från två karlar som besökt Bellviksdagen för flera år sedan med ännu kluriga adress, men det kom rätt ändå.

De hade klurat ut att jag hette Elsa, det var adresserat sedan till, en vacker plats vid sjön i byn Bellvik.

De ville tacka för en trevlig byafest, som var lite förbryllande, för allt var gratis, med både gott fika och bra underhållning.

De båda männen var från en ort i södra Sverige, minns inte orten, de var på en semesterresa i Norrland.

Jag vet inte vilka de var, men jag kan visa svart på vitt, för jag har en pärm med dylika hälsningar, om Bellviksdagarna och Allsångskvällarna, den måste ja ta fram och läsa någon dag, om jag får tid.

  

 

Nu är skymningen i antågande och träden står svarta på rad i skogskanten.

    

Dagens namn är: Kasper, Melker och Baltsar, grattis till er!

Om det nu finns någon med de namnen idag.

Dessa tre skulle vara de tre vise männen som fick påhälsning av änglar om Jesu födelse.

 

En Melker vet jag om, men har inte sett, han bodde i Avaträsk, för länge sedan. Han hade en "fjälla" i Bellvik för många, många år sedan.

  

Ha en fin fortsättning på kvällen, vi ses!

 

Hej då!

      

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards