oskmar

Direktlänk till inlägg 6 januari 2024

Januari 2024 01 08 kallt

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 6 jan 17:02

 

Redan kvart i åtta på morron såg jag den vackra vinterdagen vara på väg!

  

Det kalla vädret håller i sig fortfarande!

Det känns som att det är länge sedan vi hade så långdragen kyla och så bitande som nu. Men nu sägs det på rapporterna att vi kommer få töväder om ett par dagar, det kan innebära snöfall i stället.

Det har varit så vackert i dag med helt klar himmel som ibland varit i turkos toner och i rosa.

Solen har gassat. Nä, nu skojar jag våldsamt, den värmer inte nu men den har strålat på himlapällen mot jorden och gett oss hopp om en ljusare tid som väntar med längre dagar.

 

Lite lätta skyar dök upp ibland.

  

Det var 35 grader kallt vid tolvtiden igårkväll och där hade termometern frusit till, för i morse det stod det samma när jag kom ner strax efter sex i morse.

Just nu är det 30,4 grader kallt. Jag ser inga blinkande stjärnor på himlen än, de kommer nog senare om det får fortsätta vara klar himmel.

 

Nu tittar den fram mellan träden!

    

Jag väntade i det längsta på att det skulle bli lindrigare kyla i dag innan jag styrde mina steg mot vedboden. Men vid halv två var det fortfarande över 28 grader och då gick jag ut och jag överlevde. Men det gäller att inte snubbla och bli liggande och frysa ihjäl, det skulle nog gå ganska snabbt i det gradtalet.

 

  

Jag fick ett något försenat julkort i går, som jag log brett när jag läste adressen. De får nog lägga pannan i djupa veck de som ska räkna ut vart det ska, möjligtvis var det anledningen till den sena ankomsten.

Det står mitt namn på kuvertet, sedan ett telefonnummer från förr, flera, flera år sedan de numren existerade i Bellvik. Efter det står det Näset  Bellvik Dorotea 980.

Jag har räknat ut att det telefonnummer som finns där är det nummer som han har ringt till mest i Bellvik och jag vet ju vilka i Bellvik som hade det numret. Men de som ska dela ut posten gör det bra som kan räkna ut vem som ska ha den posten.

Jag fick ett vykort från två karlar som besökt Bellviksdagen för flera år sedan med ännu kluriga adress, men det kom rätt ändå.

De hade klurat ut att jag hette Elsa, det var adresserat sedan till, en vacker plats vid sjön i byn Bellvik.

De ville tacka för en trevlig byafest, som var lite förbryllande, för allt var gratis, med både gott fika och bra underhållning.

De båda männen var från en ort i södra Sverige, minns inte orten, de var på en semesterresa i Norrland.

Jag vet inte vilka de var, men jag kan visa svart på vitt, för jag har en pärm med dylika hälsningar, om Bellviksdagarna och Allsångskvällarna, den måste ja ta fram och läsa någon dag, om jag får tid.

  

 

Nu är skymningen i antågande och träden står svarta på rad i skogskanten.

    

Dagens namn är: Kasper, Melker och Baltsar, grattis till er!

Om det nu finns någon med de namnen idag.

Dessa tre skulle vara de tre vise männen som fick påhälsning av änglar om Jesu födelse.

 

En Melker vet jag om, men har inte sett, han bodde i Avaträsk, för länge sedan. Han hade en "fjälla" i Bellvik för många, många år sedan.

  

Ha en fin fortsättning på kvällen, vi ses!

 

Hej då!

      

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 11 maj 16:53

  Klockan sex i morse var solen redan högt på himlen!      För det mesta har det varit solsken idag, ibland har molnen skymt solen men inte så länge. Det har inte blåst som igår och det var därför riktigt skönt när jag var ut på min vandring....

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 10 maj 16:46

  Just nu, solen strålar!        Det har varit växlande molnighet under dagen, men med mycket solsken. Det har blåst småspik och idel kalla vindar från norr, jag har hållit mig inomhus. Just nu är det 6 plusgrader och endast några lätta s...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 9 maj 16:00

  Så här grått är det hos mig just nu, men snön krymper mer och mer.        Dagen har inte bjudit på en enda solstråle idag, jag har sett regnskurar bland bergen, möjligtvis har de smugit sig hit också. Och nu var jag ut och kollade och vis...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 8 maj 16:09

  Upplyftande start på dagen, nää, tvärtom!    Nää, vintern hade inte rasat ut, den bara lurades. Det snöade hela natten och det har snöat hela dagen i dag. I morse låg det nog 5-6 cm snö framför bron och då var det ett par minusgrader. I...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 7 maj 16:23

En solig och härlig dag igen!       I morse var det frost i gräset som var snöfritt och vid halvtolv tiden igårkväll var det ett par grader kallt, en ganska kylig natt förmodligen. Men desto grannare har dagen varit, har glömt att kolla termomete...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards