oskmar

Direktlänk till inlägg 7 december 2019

December 2019 12 07 solsken

Av Elsa Mårtenzon - 7 december 2019 17:15

 

Det blir lite  mera jul varje dag nu, i sakta mak...

 

 

Månsken under natten och solsken under dagen, det går inte dåligt då!

Det var nära 7 grader kallt i morse och under dagen har det varit omkring 5-6 och glitter i rimfrosten.

Just nu är det 4,5 minusgrader och jag ser månen bland molntapparna.

 

I dag har jag inte satt mina fötter ner på marken, det längsta jag varit utomhus är ut på bron ett antal gånger, jag har inte haft tid att ens hämta in ved, å andra sidan har jag inte haft tid att göra eld i vedspisen heller.

Men det är självklart sitter man och pratar i telefonen från klockan elva till kvart över två på dagen, då får man inte tid för att gå ut och hämta frisk luft.

Av det som jag planerat att fixa i dag är det en hel del kvar och jag hade beräknat att bli klar i god tid för att ta itu med en annan sak sedan.

Jaja, det man inte hinner i dag får bli nästa dag. Så är det hela tiden och därför ligger jag alltid efter.

Men som jag skrev i gårkväll så är det ingen annan som bestämmer över mig. Jag säger som mamma brukade säga, om vi försökte "bestämma" något åt henne: 

"Jä gå inte under någon särkförmöndare!"

Det gör inte jag heller, såvida jag gör allt själv, så gör jag det när jag vill.

 

Pisa-undersökningen som kom i veckan i den fanns det ett lyft i resultaten när det gäller den svenska skolan. Den svenska skolan som låg i täten förut och var omtalad som en av de bästa, har i många år nu dalat i resultaten.

Ändå sa Beatrice Ask när de införde det fria skolvalet och privatiserade skolor på löpande band, att det skulle bli Europas bästa skola.

Jo pyttsan, det har blivit helt tvärtom! Men så är det ju med allt som privatiserats, enligt mig och många med mig.

Nu har i alla fall resultaten stigit sedan förra Pisa- undersökningen, men Sverige får klagomål för ojämlikheten som numera är gällande i den svenska skolan.

Och det är stor skandal för i Sverige har vi haft i många år förut den mest jämlika skolan.

Nu får man ju hoppas att det har vänt för gott och att resultaten fortsätter öka och att det blir rättvisa och jämlikhet som kommer gälla framöver.

 

Dagens namn är: Angela och Angelika, grattis till er!

 

Ha en trevlig fortsättning på lördagens kväll, vi ses och hej då!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards