oskmar

Direktlänk till inlägg 9 december 2019

December 2019 12 09 nysnö

Av Elsa Mårtenzon - 9 december 2019 16:50

 

Och snön lyser vit på taken, endast tomten är vaken. Och jag...

 

 

I morse låg det ren och vit nysnö på marken, ca 1 dm. Det började redan i gårkväll att snöa ymnigt och det snöade för fullt tidigt i morse också.

Men det avtog på morron och när jag drack mitt elvakaffe då kom solen fram och lyste upp tillvaron och fikastunden smakade förträffligt, ännu bättre med solsken.

Just nu är det 14,5 grader kallt och månen tittar in genom rutan där jag sitter. Den är inte riktigt helrund ännu, men nog så grann ändå.

 

Det var snåigt när jag var ute och skottade snö i morse, trots att det inte var så många grader, men lite vind.

Vad jag kan se på YR så blir det plusgrader igen vid mitten på veckan. Fy!

När ska det bli ordning på vädret, det kan man undra?

 

I gårkväll såg jag på Dokument utifrån: Prästernas hemliga sexhandel. En Brittisk dokumentär.

Det var så skrämmande otäckt så man mådde illa. Otroligt synd att de programmen sänds så sent på kvällen, jag tror att många tittare missar det därför.

Det handlade om imamer i Irak som säljer småflickor från nio år och uppåt, tonårigar, till män för sex, ju yngre dess bättre för de sexköpande.

De höll en form av "bluffvigsel", som skulle gälla ett dygn bland annat, när mannen i fråga kunde göra vad som behagade honom med flickorna.

Sedan upplöstes det så kallade äktenskapet för att upprepas igen med annan man.

Det är så vidrigt att jag finner inte ord för vad jag känner.

Och dessa ska kalla sig för Guds män, snarare är det väl Satans ord de uppfyller.

 

Det var en del drabbade flickor med som blev intervjuade, som berättade att de måste hålla detta hemligt för om deras föräldrar fick reda på det så blev de mördade av sina egna föräldrar, bröder eller andra släktingar.

Vad är det för föräldrar de har, kan man verkligen undra? 

Jag blir så heligt ilsken och känner att jag skulle vilja bunta ihop hela högen, imamer, föräldrar och släktingar och sänka dem i "havsens djup", som var ett uttryck Johan Sandin i Bellvik brukade dra till med när han var arg på något.

 

Man får all anledning att undra vad det är för sorts folk i den delen av världen, utvecklingen har inte gått framåt, de står kvar på år 01 fortfarande tydligen i världshistorien. Och kvinnor har inget som helst värde för männen där.

Men ställa till krig, det kan de! Usch!

 

Dagens namn är: Anna, grattis till alla Annor!

 

På Anna-dagen skulle lutfisken läggas i blöt för att hinna bli klar till jul.

Men den tiden är över för mig numera, nu köper jag färdiglutaad, ett paket. Och fortfarande tycker jag det är bästa julmaten, den mår man alltid bra av...

 

Ha en bra fortsättning på måndagens kväll, vi ses och hej då!

 

 
 
Ingen bild

christin

10 december 2019 08:29

Tjenare!
Ja visst är det vidrigt att det är legitimt att använda flickor och kvinnor till sex överallt... Och att kyrkornas män inte har mer att tänka på är väl förunderligt, tror kanske att Gud skiter i sådana bagateller..
Musikhjälpen som nu går på P3 och SVT2 och SVT Play den här veckan samlar in pengar för just detta ändamål att nu är det dags att sluta med dessa dumheter.

Annars så hoppas jag att du njuter av adventstiden och månen!

Ha det så bra!!

Elsa Mårtenzon

14 december 2019 17:33

Hej Christin!
Ja, faktiskt så verkar det som kyrkans män är bland de värsta, inom katolska kyrkan verkar det ha pågått i många år, men om de släpper på celibatet så kanske de skulle ha lättare för att hålla sig inom skinnet.
Det är vidrigt hur de bär sig åt. De törs ju inte ens låta kvinnor gå obeslöjade, för då finns det tydligen risk för att de blir våldtagna. Men det är ju inom katolska kyrkan det.
Ha en riktigt bra tid i advent du också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards