oskmar

Direktlänk till inlägg 27 juli 2020

Juli 2020 07 27 regn och lite sol

Av Elsa Mårtenzon - 27 juli 2020 17:30

 

Alla sortes moln har det varit i dag och ibland solsken...

 

I dag har det varit blandat väder, med litegrann solsken, men även litegrann regn.

En dag solsken (igår) och fem dagar regn?

Just nu är det riktigt mörka moln på en del ställen och en tendens till sprickor i molntäcket på andra ställen, samt ett litet gästspel av solen.

Det har varit riktigt varmt och skönt i dag trots mycket grått på himlen.

Nu är det drygt 18,5 grader varmt och måttlig sydostlig vind.

 

Ja, jag har inte mått dåligt i dag, jag har strukit in en hel del tvätt som nu hänger på galgar ligger i skåpen. Passande väder för det och bra med lite ordning och reda.

Det vill gärna bli lite slött om det är sol och värme, men det har det ju inte varit i övermåtta i sommar.

På en arbetsplats som jag var på när jag bodde i Hoting var det två yngre kvinnor som skrattade åt mig för att jag strök kläder.

Det var förslösad kvinnokraft sa de. Och det har jag sysslat med i hela mitt liv och gör det än. Jag har nog inte varit så modern att jag slopat det.

Jag började min klädstrykning redan när jag var barn och hade fått småsyskon.

Mitt första syskon kom när jag var nio år och redan året efter började min "strykarkarriär", sedan kom de som trädda på ett snöre på fyra år, tills de var tre stycken.

På den tiden hade småbebisar små hemsydda skjortor i ett mjukt bomullstyg, sydda i en enkel praktisk modell och ganska lätta att stryka.

Men märk väl det, att det fanns det ingen el-ström i Bellvik då, men vi hade nog ett för den tiden modernt strykjärn, det var inget "hemsmitt" och tungt strykjärn som  föregångaren var.

Ja, i alla fall hade jag tränat så mycket på att stryka kläder, så när jag gick "skolköket", en utbildning i hur ett hem skulle skötas, en fortsättningsskola som fanns på den tiden.

Vi skulle bland annat lära oss att stryka kläder också, då frågade skolköksfröken vem som lärt mig hantera strykjärnet så bra.

Jag berättade att jag hade tre småsyskon och det var mitt arbete bland annat att stryka deras kläder. Hon tyckte att jag hade en förståndig mor som lärde mig arbeta.

Så hade nog inte jag tänkt, utan trodde väl att det bara hörde till ordningen att hjälpa till när det behövdes.

 

Hoppsan! Nu fick jag jobb, Norton kom med hjortron som Anders köpt åt mig. Nu ska jag sätta i gång med dem, rensa och sylta och då avslutar jag här.

 

Dagens namn är: Marta, grattis till er som heter så!

 

Ha en fortsatt bra måndagkväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards