oskmar

Alla inlägg den 5 juli 2020

Av Elsa Mårtenzon - 5 juli 2020 17:28

 

Snart har alla de här vissnat av torkan och den värme vi hade tidigare. Det går över fort när vädret blir för mycket...

 

 

Det har varit klar himmel hela dagen och solsken.

Luften har varit sval, det har jag kännt när jag gått i skuggan, men i solen har det varit riktigt skönt. Jag har suttit ute en stor del av dagen, tack vare att jag haft sällskap så klart.

Just nu är det 17,5 grader varmt i skuggan med lite tunna skyar därovan. Solen skiner och vinden kommer från sydost. Inte så dumt tycker jag.


I morse gjorde jag en mjuk pepparkaka, om det skulle komma någon fikagäst till elvakaffet. Jag tänkte att kanske kommer Ingrid och Nils Gunnar, men det gjorde de inte.

 

Jag gick ut och torkade av bordet ute i god tid. Sedan tog jag saxen och plockade rosor, strandiris och lite vita vippor, vet inte vad de heter, som jag satte i en vas på köksbordet.

När jag var på väg in kom det en bil och parkerade och ur den kliver Maria.

Det hade jag inte väntat mig, men Matti och familjen hade åkt tillbaka till Stockholm på morron och då bestämde hon sig för att hälsa på mig. Snällt tänkt!

Hon hade dessutom med sig gårdagens efterrätt, som blivit över då som vi skulle ha till kaffet.

Hon får ju inte vara hur snäll som helst, då kan jag bli bortskämd och otrevlig.  

 

Vi satt ute och pratade och hon åkte hem klockan två, så idag har jag verkligen varit ute i flera timmar, det har ju inte hänt på flera dagar.

 

Fy så många olyckor som det skett i sommar med vattenskotrar, som tydligen har blivit en fluga de senaste somrarna.

De borde vara mer eller mindre förbjudna när det sker så många olyckor. Åtminstone borde de vara förbjudna i yngre åldrar när de inte kan tänka sig för och inse faran.

När man ser hur de kör förstår man hur lätt det kan hända en olycka.

 

När jag bläddrar i genom 2009 års Dorotea krönika som Astrid Forsgren kom med förra veckan, upptäcker jag att Bernt Ångman, född i Arksjön, har berättat om forna tiders skolgång i Arksjön.

Bernt Ångman var släkt med Enok Wallin, som är känd från många berättelser för sin enorma styrka, m m. Finns även i Bellviksboken lite berättat om honom.

Det ska jag läsa ikväll, om skolgången i Arksjön, det blir spännande.

Han berättade om sin mormor som jag berättat om i Bellviksboken, han var en god berättare. Han och hans fru var hit och vi var till dem i Arksjö där de vistades under sommartid, på Bernts föräldrars gård som låg väldigt vackert vid Arksjöns strand, på andra sidan mot övriga byn.

Han bodde i Umeå och hade varit militär i sitt yrkesverksamma liv. Så sent som förra veckan undrade jag för mig själv om han fortfarande lever. Han brukade ringa ibland men det blev plötsligt tvärtyst - så jag vet inte hur det står till!

 

Dagens namn är: Laila och Ritva, grattis till er som heter så!

Och grattis till sonhustrun Laila!

 

Ha en fortsatt bra söndagkväll, vi ses och hej då!

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards