oskmar

Alla inlägg den 22 juli 2020

Av Elsa Mårtenzon - 22 juli 2020 18:58

 

Så här såg det ut sent i gårkväll sedan solen lämnat min åsyn, den lämnade några svaga rosa färgstråk efter sig på himlen. Och hälsade: Tack för i dag!

 

 

Fy så kallt det blåst idag!

Det har gått vita vågor på sjön och blåst längs efter sjön. Nu har vinden svängt litegrann och är nordvästlig, men kall och kraftig nog ändå. Fy, så fort "höstvinden" kom!

Just nu är det 12 grader varmt, ganska mycket moln men även en gnutta solsken av och till.

 

Jag har mest rantat i byn i dag och inte gjort så mycket nytta. Jag tog mig lite semester över dagen.

Jag har varit och handlat och nog var det turister i Dorotea i dag, campingen var full med husbilar och husvagnar och på ICA var det bara obekant folk idag.

Men hos mig var det så tomt i både kyskåp och skafferi så jag var illa piskad att handla i dag. Men nu har jag fyllt på bra, förra veckan handlade jag halvdant och det har jag märkt, jag hade t ex inte en enda brödbit i morse, bara ett hårdbrödpaket som doftade långvarig skåpförvaring och det äter jag inte.

 

I dag drack jag elvakaffet hos Malin. Det var flera år sedan jag gjorde det sist. Det var när hon var barnledig med Freja och på den tiden var Göte med också på elvakaffet hos Malin.

Tiden går och jag har hunnit vara ensam i flera år nu och har vant mig att så ser livet ut nu.

 

Jag var förbi på kyrkogården när jag åkte hemåt och kunde konstatera att på de flesta av "mina" gravar såg det bra ut. Blommorna hade klarat sig utmärkt och på en del ställen såg det mindre bra ut, en del av blommorna hade tagit stryk av torkan och värmen som var. Men jag kan ju inte åka fem mil för att vattna och rädda blommorna där, det måste ju få gå som det vill på grund av väder och vind.

 

Jag har varit och hälsat på Ingrid på eftermiddan och hon höll på att gräva ännu en rabbatt, hon har verkligen fått upp odlartagen på gamla dar.

Hon har tagit över Petter Wiklunds och hans dotter Lovisa, min farmors odlariver på den gården.

Men med den skillnaden att de började i unga år och höll på så länge de levde.

Ja, hon behövde inte svettas i dag i alla fall i de friska nordliga ishavsvindarna.

 

Men nu har Trump lagt om stilen när det gäller coronan. Op-siffrorna dalar för oroväckande, han måste ta på sig munskydd och försöka rädda valet i höst.

Det är inte så länge sedan han tyckte att det var en vanlig förkylning.

Men man kan ju alltid ändra sig, om det finns risk att nån annan kan ta över presidentposten. Det blir spännande att se hur det kommer att gå.

Ett är säkert, covid- 19 har ett säkert fäste över Trumps domäner nu. Han får passa sig för att bli för stor i munnen den lille/ store Trump!  

 

Dagens namn är: Magdalena och Madeleine, grattis till er som heter så!

 

Ha en bra fortsättning på ondagens kväll, vi ses och hej då!

 

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards