oskmar

Alla inlägg den 7 juli 2020

Av Elsa Mårtenzon - 7 juli 2020 17:09

 

Jag har hört rykten om att en privatperson har köpt Käringholmen och flera holmar i sjön och har planer på avverkningar av dessa. Det är helt horribelt tycker jag! Det är sjön och holmarna som gör byn och får enligt mig inte avverkas, hemska tanke.

Det verkar som att SCA håller på att svälta ihjäl nu, de tar ingen hänsyn till vad befolkningen tycker om deras tilltag. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte går dithän!

 

 

Det har inte regnat i dag men varit grå himmel och inte så varmt precis. Nu är det närmare svensk sommar än tropisk, jag känner igen mig.

Men nog vill jag ha solsken och omkring 20 grader varmt, om jag får välja.

Just nu är det 13,8 grader varmt och aningen ljusare på himlen, åtminstone längs horisonten. Vinden äär ytterst svag och nordlig.

I morron önskar jag mig lite varmare och solsken.

 

Det finns nog någon sorts rättvisa ibland, för nu säger de på nyheterna att Bolsonaro i Brasilien är testad positiv för covid-19, alltså smittad.

Jag brukar inte önska död och pina på människor. Men han har varit så kaxig att han kan få känna på att det inte är en vanlig influensa, som han hela tiden har sagt, trots att Brasilien tillhör de länder med flest döda på grund av coronan.

 

Min TV- dosa har pajat i dag, den är heldöd, jag bytte batterier, men lika död ändå.

Nog för att det är bara repriser på TV på sommaren och inte mycket att se, men nyheterna vill jag inte missa.

Jag har ringt Peter Östlund som har radio och TV- butik i Åsele och han lovade skicka en åt mig, det skulle hinnas till i morron. Jättebra!

Det är några år sedan det fanns en sån butik i Dorotea nu, när ägarna gick i pension så var det en butik till som stängde och inte kommer igen.

Likadant gick det i Hoting.

Mycket av den sortens indragningar får vi nog skylla på all näthandel, gynnar man inte de lokala butikerna så försvinner de.

 

Jag har varit till Dorotea idag och inte märker man mycket av att det är semester i år, jag såg bara lokalbefolkningen, det kan vi skylla på coronan, som så mycket annat.

 

I dag har det kommit svar på en utredning om coronasmittan som florerat på äldreboenden och det är skrämmande när man hör att det är flera tusen som dött på grund av dåliga rutiner på just dessa boenden.

Vi får hoppas att det innebär eftertanke och förändringar just på såna ställen. I flera år har det inte hörts annat än att det bör ske besparingar på äldreboenden.

I Dorotea har det gjorts kontor av hela avdelningar, i besparningssyfte, men inte är det de som sitter på kontoren som sköter och hjälper de äldre, det skulle kanske vara färre som sitter på kontoren i stället för tvärtom.

 

Nu tycker jag att de kan ta bort rubriken "Beökstatistik", det är bara en bluff vid det här laget.

Om den hade fungerat skulle jag ha haft ca 3000 besökare för juni månad, men det blev knappt ett tusen i slutänden.

Jag säger till admin: Ta bort den om ni inte förmår fixa den! Så pass mycket reklam får ni tack vare bloggarna att ni bör fixa uppdraget från er sida också.

Jag för min del tycker att det sporrar mig att skriva om jag ser att jag har läsare, varför ska jag skriva om ingen läser? ? ?

 

I dag har jag pratat med Mary, som övergav Bellvik för Hoting. Och sedan Hoting för Stockholm.

Ja, så har det gått till och därför krymper befolkningen på glesbygden.

Och hur många har inte övergett Bellvik för Stockholm, många, de flesta unga flickorna i Bellvik for till Stockholm för att pröva lyckan där.

Inte riktigt alla av dem blev så lyckliga vill jag påstå, det fanns frestelser där som inte var så bra.

 

 

Dagens namn är: Klas. grattis till er som heter så!

 

Ha en fin tisdagkväll, vi ses och hej då!

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards