oskmar

Alla inlägg den 6 januari 2020

Av Elsa Mårtenzon - 6 januari 2020 17:00

 

Så här får det gärna se ut i morron...

 

 

Ja, så var vi tillbaka i tövädret igen då, en mycket märklig vinter!

Det var plusgrader redan igåkväll, under natten och hela dagen. Den snö som föll under kvällen i går den låg som en kladd i morse och det kan den fortsätta med.

Och det är då absolut inte det bästa med blank is under snön. Broddskorna blir helt värdelösa för även de kladdar igen och blir som skidor mer än skor med broddar.

I dag var det nära att jag hamnat med bägge bena under bilen när jag skulle ta bort snön från den. Jag hade turen att hinna ta tag i bilhandtaget och drog mig undan.

Nu skulle det verkligen vara helt underbart med 15-20 grader kallt och att kunna gå säkert utomhus utan risk för att dratta omkull. Lite knarr under skorna i riktigt kall snö vore rena musiken!

Just nu är det 1,9 plusgrader och jag ser månen som genom ett töcken på himlen. Alltså är det inte en klar himmel men inte heller helt grå. Finns det hopp tro?

 

I morron är det slut på alla helger för den här julen, då blir det "ren vecke" brukade mamma säga. 

Det är många som haft hela 17 dagar ledigt i jul, de som jobbat in klämdagarna och det måste ju ha varit skönt.

Det tyckte jag själv på den tiden man var förvärvsarbetande. Och man tyckte alltid att de dagarna försvann alltför snabbt.

Men i år har de "sjutton dagarna" varit långa tycker jag. Det har varit många ensamma dagar för mig och jag drar ju inte igång med något särskilt när det är jul. Det blir mycket slötid, jag var betydligt aktivare förut under julledigheten. Då hade man ju släktmiddagar och hade många omkring sig och för det mesta bråttom.

Och dessutom har man ju inte kunnat gå ut för väglaget den här julen.

 

Nu kastas det hotfulla ord och varningar mellan Trump och Irans ledare och många befarar det värsta när det gäller hämnden från Iran. Och "svaret" från USA!

Är det här dylik handling från USA som när de startade kriget i Irak? Då påstod den presidenten att det berodde på mängder med massförstörelsevapen i Irak. 

Men det visade sig sedan att det inte fanns några såna vapen där, det var ren gissning.

Men nog är det väl grymt att det ska vara möjligt att starta ett krig mot ett land på rena gissningar!

Det var nog deras olja som hägrade för USA.

Nog för att Sadam Hussein var en envåldshärskare och inte bra för sitt folk. Men vad har blivit bättre i Irak? Ingenting!

Och jag funderar varför alltid USA ska dit och meja ner landets befolkning, det verkar aldrig sluta lyckligt tycker jag.

Sluta kriga! Det blir bara värre och oskyldiga människor får lida, det kostar enorma summor i pengar, samt en massa männskors liv.

Och, den här gången! Är det så cyniskt att Trump satt igång det här på grund av det stundande valet och riksrättsförhandlingarna mot honom i USA?

 

Dagens namn är: Kasper, Melker och Baltsar, grattis till alla tre!

Jag känner inte till några med dessa namn, inte alls vanliga tror jag.

 

Ha en fin fortsättning på Trettondagens kväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards