oskmar

Alla inlägg den 2 februari 2023

Av Elsa Mårtenzon - 2 februari 2023 18:36

 

Klar himmel och solsken och kallt!

    

Jag var inte hemma förrän klockan fem i kväll och känner mest för att "murla" ner mig i fåtöljen framför TV:n, i den goa värmen från vedspisen som sprider sig runt om i huset. Det finns inget bättre än en stor vedspis när det är 25,6 grader kallt ute, jag njuter!

Månen gör också sitt för min trevnad när den tittar in genom fönstret där jag sitter. Den närmar sig mer och mer fullt rund nu och ståtar i ensam skepnad från en klar himmel. Ofta när jag blickar upp mot månen tänker jag på, att där har människor varit uppe och "promenerat", känns fortfarande otroligt, men jag tillhör inte förnekarna, som en del.

Men det finns så gott om såna idag och som tror på de mest osannolika saker och det verkar sprida sig. Men de ska väl ha något att roa sig med och som förenar och då gäller inte fakta utan rena fantasier.

 

Just nu är det 25,4 grader kallt, det fladdrar lite upp och ner, men omkring 25-26, i morse var det som mest 26,3 kalla grader.

Då stannar man inte ute onödan när man har ärende utomhus, till exempel vedhämtning, då gällde snabba steg.

 

Just nu när klockan är tio minuter över åtta är det 27,7 grader kallt, burr!

 

Skymning...

  

Jag har varit till Hoting i dag klippt bort en hel del hår, det hade växt sig alldeles för långt sedan Luciadagen som sist det inträffade.

Jag frågade Laila igårkväll om det gick några timmerbilar efter Rörstömsvägen nu och det gjorde det inte fick jag till svar.

Den ser väldigt smal och trång ut när det är så höga snödrivor, så jag ville inte möta en timmerbil i någon av alla de kurvor som den vägen bjuder på.

Det finns ju möjligheten att köra runt mot Dorotea, men det blir ju dubbelt så långt, så jag chansade på att timmerbilar skulle jag inte möta.

Men när jag var på hemväg och utför smalåberget så kommer det först en lastbil av något slag och i tät följd kommer det ett betydligt större åbäke, som det står Bred Last på, det gick vägen för han körde så nära snödrivan som möjligt och stod stilla och jag kröp förbi. Det kändes som att jag hade en cm tillgodo, trångt, men det var säkert några cm till. Det gick vägen och sen mötte jag bara en liiten personbil.

Och Gud så skönt det var att komma hem till min goa värme, jag laddade spisen full innan jag åkte och det var glöd kvar, bara att ladda om.

 

Dagens namn är: I min almanacka står det bara Kyndelsmässodagen, inget namn.

 

Ha en riktigt bra fortsättning på torsdagskvällen, på återseende!

 

Ha det gott och hej då!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards