oskmar

Alla inlägg den 28 februari 2023

Av Elsa Mårtenzon - 28 februari 2023 16:53

 

Ja, jag måste få visa min vackra himmel, även om du tycker att det blir tjatigt måste jag få dela med mig av grannlåten.

        

I dag har träden runt gården svajat hejvilt, men jag tycker mig se att det avtagit en del. Det har varit plusgrader men det har man inte känt när man varit ute, det satte blåsten stopp för. Det har varit växlande molnighet under dagen.

Just nu är det 0,6 minusgrader, hela himlen har gjort sig kvitt alla molnen och en svag rosa färg visar sig på himlen i öster.

 

Det började med en svag rosa färg men sen exploderade hela himlen i purpur rött!

    

Nu har jag tittat på Efter Fem en stund och himlen har ändrat sig under tiden till ett glödande rött skådespel som är så vackert.

Jag "sprang" runt här igårkväll och trodde att jag skulle se norrskenet som alla pratade om på Tv:n, men icke ett dyft såg jag. Men det vete fasen om inte det jag ser nu är ett strå vassare. 

 

Alla de här bilderna tog jag när klockan var omkring fem och det började skymma lite smått.

    

Nu har jag så halt ute på gården så jag håller mig helst inne. När jag kom från Dorotea idag parkerade jag bilen så nära brostegen jag kunde och gick in och tog på mig broddskorna för att kunna bära in varorna utan att dratta omkull.

Men jag har sluppit skotta snö!!!

  

Nyss ringde doktor Staffan och ökade på, från två till tre tabletter av en medicin som jag fått efter jul. Nu är det ett himla tablettätande!

 

På ICA träffade jag två kvinnor från Hoting som jag inte sett på oherrans många år, kom inte på i en hast vilka de var, men såg på en gång att de var från Hoting i alla fall. Den ena sa att hon varit hit för ett antal år sedan och på den tiden var det så många som kom för böckernas skull så jag hann inte hålla reda på alla. Och hon hade varit hit för att köpa Bellviksboken.

Vi pratade ett bra tag och det var roligt, det får jag ju inte nog av numera.

  

 Nu ska jag avsluta mitt svamlande här och se på sjunyheterna...

 

Dagens namn är: Maria och Maja, grattis till er som bär de namnen!

 

Och grattis till min kära systerdotter Maria som bor i Hoting!

 

Ha en bra fortsättning på tisdagkvällen, vi ses!

 

Hej då på tisdagskvällen!

  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards