oskmar

Alla inlägg den 11 februari 2023

Av Elsa Mårtenzon - 11 februari 2023 16:54

 

En bild har jag tagit i dag och det är den här blekvita månen klockan åtta i morse, den är på väg ur min åsyn.

      

Det har varit lite blandat idag vad gäller vädret.

Förmiddan var ganska solig och eftermiddan har varit tämligen grå, men en gnutta sol ibland då också.

Det var 20,5 grader kallt klockan sex i morse, men under dagen betydligt mindre kallt. I dag har det inte blåst och det var bäst med den här dagen.

Just nu är det 5,2 minusgrader och vad jag kan se så är himlen täckt med moln

Men det kan ändra sig under kvällen.

Nu två timmar senare är 6 grader kallt...

 

Nu blir det bilder från tidigare i vinter, med lite lägre snödrivor...

  

Jag har bland annat roat mig med att sortera och bränna recept i dag. Fy vad jag har samlat recept. I dag har jag tänkt så här, det här kommer jag aldrig att använda och så har jag stoppat det i spisen, många, många flera än just det.

Det ska jag nog försöka ge mig på mer än den här dagen, det är ju för mycket att leta i för att jag ska hitta rätt just den dagen då jag behöver det.

Det började i morse med att jag skulle leta efter en köttfärslimpa, som är både god och saftig och allt i en form som är enkelt och bra. Men det har jag inte hittat än, så i morron blir fläskytterfilé, för det har jag hittat.

 

 

En annan vinterdag denna vinter...

  

Den här veckan har jag varit borta två dagar och veckan har bara försvunnit för mig och det är lätt att bli "dagvill" när det försvinner dagar två på samma vecka, så schemalagd som jag blivit med åren.

Det har varit väldigt lugnt omkring mig denna dag, det enda jag sett röra sig i min omgivning är en skoter som körde över gården och fort gick det. Jag tror det var Michael, han vände vid det nedre huset och försvann lika fort som han kom. Och så såg jag en skoter på sjön, där är det väldigt lugnt med skotrar numera, om jag jämför med hur det var när vi flyttade till Bellvik för nästan 37 år sedan.

De kör väl skoterleden och upp på Tåsjöberget och skoterleden går över sjön och bortanför gården med skogen i vägen för sikten, då hör jag dem bara om jag är ute. Och kanske har inte rätta skotersäsongen kommit igång, det blir väl nu framöver när det är bra väder med sol och inte så kallt.

 

En vacker morron för några veckor sedan...

  

Ur "3000 otroliga fakta om Sverige": 

"När dansen jitterbug slog i genom i början av 1940-talet blev många präster förfärade. Pastor John Hedlund ansåg att jitterbug var de tomma huvudenas religion.

Han fortsatte: "Den appellerar främst till de sexuella drifterna, det är i balsalen som skökan föddes."

Slut citat.

 

Ja, tänk så mycket fula tankar som drev prästerna som trodde sig vara så ädla.

Ja, nu var jag inte särskilt snäll, men det har kommit fram en hel del om dåtidens präster och då särskilt om katolska präster och det är dessutom brottsliga saker som kommit fram. Hur de i många år har utnyttjat småpojkar sexuellt. Fy på de prästerna och sedan stå i prediksstolen och vara skenheliga! De förstörde livet för många som inte kunde släppa övergreppen, inte ens i vuxen ålder.

    

 

Dagens namn är: Yngve och Inge, grattis till er som heter så!

 

Och jag tackar Yngve igen i sin himmel, som jag kunde intervjua om det som hänt för länge sedan. Både när jag skrev Bellviksboken och Nybäcksboken, han var intresserad och hade ett hästminne, kunde beskriva händelser så jag såg dem som en film och de var lätta att återge i böckerna. Tack Yngve!

Yngve var född 1924 och var en bra berättare.

 

Ha en riktigt bra lördagkväll, på återseende!

 

En vintrig vinterdag vintern 2023, men vacker!

Hej då!

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards