oskmar

Alla inlägg den 1 mars 2023

Av Elsa Mårtenzon - 1 mars 2023 18:09

 

Halv sju iö morse och sen blev det ingen mer bild i dag.

  

Hej igen!

Ja, då är vi inne på första vårmånaden då! Men här kan vi nog ha mycket vinter kvar, men det blir tidigt ljust på morron och det är ljust längre på kvällen och det kan vara soligare än de månader vi nyss avverkat och det är bra.

I dag har jag inte haft tid att kolla så noga på vädret än mindre gå ut, inte längre än ut på bron har jag varit. Men det har varit plusgrader i alla fall och en del sol.

Just nu är det 2,4 plusgrader och klar himmel, i det närmaste.

 

Men det var inget större fel på gårdagens bilder så jag tar av dem.

      

I dag har vi haft en försenad fettisdag, jag, Ingrid och Nils Gunnar. 

Jag var ju förhindrad förra veckan när vi skulle göra det, med en inpackad hand gick det inte så bra så det fick bli i dag istället och nu är det gjort.

Jag fyllde semlor på morron och de kom hit och drack kaffe och semlor klockan elva. Sedan åkte de hem och såg på skidåkning på TV och jag förberedde allt för kamsbaket, när Ingrid kom tillbaka var det bara degtillverkningen som fattades.

Hon matade in potatisen i kvarnen som jag skurit klart, hon arbetade ner mjölet i degen och klämde ihop den om fläsktärningarna.

Klockan fyra kom Nils Gunnar tillbaka och vi åt och fick kamskoma alla tre. Det är ganska mättande mat, och så man vill inte ha nån efterrätt, inte ens jag.

 

En till från gårdagen...

 

Och nu orkar jag inte mera för den här dagen, resten av kvällen ska jag bara ömma för min onda nacke och tycka synd om mig själv.

    

Dagens namn är: Albin och Elvira, grattis till er!

 

En med namnet Albin har förekommit i Bellvik, det var Albin Korsén, men han drog ut i världen i sin ungdom, var här på somrarna och semestrade under senare år.

 

Ha en fortsatt bra onsdagkväll, vi ses!

 

Hej då!

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards