oskmar

Alla inlägg den 2 mars 2023

Av Elsa Mårtenzon - 2 mars 2023 16:36

 

Jag har inte tagit en enda bild idag, men kan tala om att det varit en hel del moln som har haft en väldig brådska, de har flugit i en rasande fart uppe i det blå på grund av blåsten.

  

Fy vilket blåsväder det varit i dag!

Hela gården och alla vägar här nere är som en isbana, jag har dubbskor men vågar inte gå utan sparken. Det är så hård is av blåsten så dubbarna halkar på isen och är inte att lita på. Och när det tar i som värst känns det som att man ska följa med och stora tjocka grenar landar på marken, de slits loss ifrån träden.

Jag har hållit mig inomhus förutom att jag hämtade lite ved mitt på dagen och det blåste rakt igenom kläderna. Tur att man får jobba inomhus!

Just nu är det 2,5 plusgrader och molnen flyger och far over himlavalvet i väldig fart.

En timme senare nu och det är 0,5 plusgrader och blåsten fortsätter med oförminskad styrka.

 

I dag hade nog orrarna blåst bort ur träden...

  

Men nu är det flera än jag som upptäckt "stjärnorna" som jag skrev om förut i veckan. Det är inga stjärnor utan det är Neptunus och Venus, som vart tredje år hänger med varandra, väldigt nära.

Jag reagerade inte på den lilla så mycket utan tog den för en vanlig men lite större starkt lysande stjärna. Men nu har jag fått förklaringen tack vare radions P1, bra, då lägger jag det till handlingarna.

  

Man kan verkligen undra över att Sverige inte reagerar våldsamt över ordningen i Sverige med friskolor och gör något radikalt åt det.

Ja, en del reagerar ju men om man inte har egen majoritet i riksdagen då står man sig slätt ändå.

Men just nu är det en riktigt het diskussion i media om detta, på TV och i radion samt i en del tidningar.

Det är ju ytterst märkligt att, för pengar som ska gå till läromedel, elever och lärare, får gå till inköp av en våffelstuga i Åre för över 5 miljoner kronor, och  till tomter i skärgården för 3 miljoner som en privatperson sålt,  och som naturligtvis planeras säljas vidare med en rejäl vinst.

Hur kan sånt vara möjligt?

Det visades en karta på TV igårkväll hur det ser ut i världen när det gäller friskolor, Sverige var markerad i rött och var och är ensam i välrlden med denna ordning och det tedde sig verkligen som ett lilleputtland bland alla andra. Alla andra är klokare och gör inte samma tabbe, som pågått nu i 30 år i Sverige som visar på den ena blundern före och den andra efter.

Ja, man lär väl aldrig få sluta att förundras, det blir inte bättre, det blir värre och kommer fram mer och mer i den vägen.

    

 

Dagens namn är: Ernst och Erna, grattis till er!

 

Ha en riktigt bra fortsättning på torsdagkvällen, vi ses!

 

Hej då för den här kvällen!

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards