oskmar

Direktlänk till inlägg 31 januari 2020

Januari 2020 01 31 snöfall

Av Elsa Mårtenzon - 31 januari 2020 16:31

 

På förmiddan blåste och rasade jättemycket snö ur träden,på grund av temperatur-omslaget, snön stod som en vit sky inne i skogen. Jag fick över mig en hel del också från häggen utanför här när jag sopade av bilen. Den häggen skulle jag vilja få bort, jag klarar mig bättre utan den.

 

 

Det fortsätter snöa, nästan utan uppehåll natt som dag.

Nja, under förmiddan var det uppehåll men halv två på eftermiddan var det dags igen.

På morron var det snöras från hustaket med ett dån och med en himla fart så det hamnade långt ut på gården och den snön ligger säkert för mig.

Men jag har försökt att ta bort det jag kunnat men, näst intill kramsnö, sedan väntar jag på maskiner som det finns krafter i.

Mitt på dagen var det över på plussidan på termometern, det drar sig dit igen tydligen.

Just nu är det 1,1 grader kallt och det pågår ymnigt snöfall.

 

Nu har första fallet med coronavirus även nått Sverige. Jag hoppas att det inte får en hejdlös spridning.

Det är nog inte så lätt att klara här heller, om det skulle få en lite större spridning, eftersom vården redan är ansträngd och personal har varslats, väldigt många både läkare och undersköterskor.

Trots att de så väl behövs, men inte enligt Svenonius, moderat,  men hon verkar vara ute efter att införa samma modell som i USA.

 

Det verkar som att ekonomisk brottslighet inte är lätt att komma åt. 

I dag föll domen i Allra-målet, där många, många pensionssparare blivit rejält blåsta på pengar. Pengarna gick till dem som skötte Allra-fonden, massor med pengar, de förde helt enkelt över dem till sig själva.

Men i dag blev de helt frikända, alla fyra, alltså har de inte gjort något fel alls, trots att de blivit ordentligt förmögna på sitt handhavande av fonder.

 

I dag är en historisk dag, det är i dag som Storbrittanien säger hej då till EU genom  Brexit. 

Men många förhandligar återstår med många, många företag som handlar med varandra, m m, många svåra förhandlingar återstår säger de som kan och vet. 

De kan inte ropa hej ännu, men Jonhson säger sig klara det på elva månder och det ska vara klart till nästa årsskifte. De vill gärna säga nej till EU men ha kakan kvar ändå. 

Ja, tänk om han får bita i det sura äpplet ändå trots att han är så säker.

 

Dagens naamn är: Ivar och Joar, grattis till er som bär de namnen!

 

I Bellvik har namnet Ivar före kommit, på torpet uppe i Röjningsberget. Han hette Ivar Hellqvist, född 1908 i Rörström. 

Familjen flyttade till Röjningsberget i Bellvik och tog upp ett nybygge där. 

Om den familjen har jag skrivit i Bellviksboken så klart, de hade 11 barn som tidigt blev moderlösa. De lyckades med gemensamma krafter håll samman familjen ändå.

Bra kämpat.

 

Ha en fin fredagkväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 28 april 16:19

  Klockan sju i morse anade jag solen bakom molntäcket!      Söndagen har haft aprilväder hela dagen, alla sorter. Snöfall, regn och solsken. I morse när jag tittade ut vid sextiden var det vitt på taken igen, men det försvann ganska snabbt...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards