oskmar

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2020

Augusti 2020 08 24 nordliga vindar och mycket moln

Av Elsa Mårtenzon - 24 augusti 2020 16:50

 

Inte lika mycket rönnbär i år som förra hösten, då dignade grenarna av tyngden...

 

 

Kallblåst och två små regnskurar i dag.

Det har varit växlande molnighet under dagen och friska vindar från nordväst.

Just nu är det 10,5 grader varmt i skuggan och där omkring har det även varit under dagen. Solen skiner nu och allt ser bra ut genom köksfönstret och nu har vinden mojnat en hel del.

 

Jag har plockat vinbär när vädret tillåtit i dag. Jag har inte ens plockat den minsta busken ren och jag har fyra större kvar. Så mycket vet jag, att jag kan inte plocka allt som finns kvar, det har jag inte användning för.

Jag sa till Ingrid igår att hon får gärna komma och plocka för de har bara en buske röda vinbär. Jag hoppas hon kommer så litegrann kommer till nytta i alla fall.

 

Men nog är det ett modigt folk som bor i Belarus, som inte vet vem av dem som blir tillfångnatagna och vilka som blir blodigt misshandlade.

Det var 10 tusentals människor som demonstrerade i gårkväll, gatorna var helt täta med människor där, fantastiskt.

 

Men den omodige så kallade presidenten, han kom i helikopter och med automatvapen i näven och skyddsväst på.

Jag vet inte att vi sett något dylikt förut! Han försöker skrämmas och hotar med militären och med ett eget skarpladdat vapen möter han folket. Det är helt sjukt!

Han försöker skrämma sitt lands folk med att Nato står redo vid gränsen, klara för anfall. Makt förvrider skallen på folk, en del mer än andra, efter 23 år vid makten borde han ha vettet av försvinna från maktens scen när han ser folkets uppror.

Jag hoppas att det slutar väl och att han kliver åt sidan en gång för alla.

 

Regimkritikern, Navalnij från Ryssland som blev förgiftad och som fönekats av läkarna på det sjukhus han hamnade på i Sibirien. 

Han kom ju med ambulansflyg till Berlin igårkväll, där de hittills kunnat konstatera så långt som att det handlar om förgiftning.

Där ser man hur mycket läkare i Ryssland är att lita på, åtminstone när det gäller dem som de betraktar som "fiender" till regimen och Putin.

Jag hoppas att de kan bota honom och att han kan bli fullt frisk igen.

Hur rymliga samveten har maktens män i såna länder?

Vanligt folkvett måste de sakna totalt!

 

Vi får väl se nu vad den maktgalne på andra sidan Atlanten tar till för medel som börjar med republikanernas konvent i kväll?

 

Dagens namn är: Bartolomeus, grattis!

Det namnet tror jag knappast att nån har numera...

 

Ha en bra måndagkväll, vi ses!

 

 

 
 
Ingen bild

Ingegerd

24 augusti 2020 20:34

Hej Elsa ! En fråga min farmor sa alltid att löken skulle tas upp före Lovisa. Har du hört det talesättet och i så fall varför skulle löken skördas före Lovisa. Hälsningar Ingegerd

Elsa Mårtenzon

25 augusti 2020 23:01

Det stämmer bra, jag tog alltid upp löken omkring Lovisa-dagen. Jag tror att det berodde på att den hade lätt för att ruttna sedan man kom in i den tiden det är dagg på nätterna, fukten. Jag minns att mamma och farmor tog upp den vid den tiden också.
Tack för grattiset! Ha det bra!

 
Ingen bild

Ingegerd

25 augusti 2020 23:23

Tack för svar. Idag har jag skördat löken och den hänger på tork i spisen. Sköt om dig. Hälsn IJ

Elsa Mårtenzon

26 augusti 2020 16:39

OK, jag tror på lökskörd omkring Lovisa dagen...
Sköt om dig du också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards