oskmar

Alla inlägg den 2 augusti 2020

Av Elsa Mårtenzon - 2 augusti 2020 17:35

 

Det börjar lysa rött i vinbärsbuskarna nu...

 

Inte mycket solsken den här dagen, lite, litegrann på morron. Sedan i stort sett bara moln men varmt ändå. På eftermiddan kom regnet.

Just nu är det 17 grader varmt, molnig himmel med någon ynka liten öppning i molntäcket i nordväst. På sjön ganska lugnt med en vind som kommer från sydost.

 

I dag fick jag sällskap till elvakaffet av Ann Cathrine och Laila. När vi gick ut och satte oss då sken solen, men efter ett par minuter uppenbarade sig molnen och ingen mera sol efter det. Det var allt!

 

Det var i dag jag skulle tvätta bilen och klippa gräs. Men det blev bara biltvätten, när jag gjort det klart kom regnet.

Det går så klart inte klippa gräs i regn, det blir inget bra resultat. Så det är ogjort, och regna ska det tydligen göra både måndag och tisdag. En dag sol och fem dagar regn, som verkar vara det som gäller den här sommaren.

 

 Jag har den här veckan längtat efter hemrökt fjällfisk och idag fick jag äta det till middag, tack vare Michael. Tack Michael!

Han har varit iväg och fiskat den här veckan och det var jättefina fiskar.

På eftermiddan har han och Jan Peter varit här och rökt en del av dem.

Jag fick välja en av dem och valde den minsta och det var så tillräckligt för mig, jag blev övermätt ändå. Jag behöver inte stora portioner för att bli mätt, det är ingen större risk att jag äter för mycket numera och det är ju bara bra.

 

Från det ena till det andra.

Jag såg en så otäck dokumentär i veckan på TV-2 att jag ryser ännu.

Det handlade om en dyrkad och tydligen älskad biskop i England. En riktig otäcking, som alla inom kyrkan ändå försvarade.

Han fick ungdomar/barn att bo hemma hos sig för de var intresserade som kandidater inom prästyrket.

Han var en riktigt lismande "fuling" som fick alla på sin sida och skröt med att han var vän med de högsta i samhällstoppen, som t ex prins Charles och alla trodde honom om gott. 

Men de pojkar som var hans elever upptäckte ganska omgående hans fula sida, han utnyttjade dem sexuellt kombinerat med att han piskade dem som var en del av hans sexuella övergrepp, ett riktigt plågoris för dem på mer än ett vis.

Naturligtvis mådde de här pojkarna jättedåligt och en av dem vågade till sist polisanmäla biskopen.

Men hela kyrkans präster, biskopar och tjänstemän stod på otäckingens sida och han förnekade allt och påstod att pojkarna ljög.

Han klarade sig och är nu i kyrkorna och predikar och höjs till skyarna för sitt leverne som en av de riktigt fromma.

Hur kan detta vara möjligt och hur ska de ungdomar som blev utsatta kunna tro på kyrkans budskap, när det inom dess väggar finns så bedrövliga män?!!!

Och som undgår straff. Fy, fy och fy!

 

Dagens namn är: Karin och Kajsa, grattis till er som heter så!

 

Ha en fin söndagkväll, vi ses!

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards