oskmar

Alla inlägg den 5 augusti 2020

Av Elsa Mårtenzon - 5 augusti 2020 17:39

 

Mycket blommor har tagit skada av regn och blåst men det finns de som överlevt också. Ja, flera än de här stackarna förstås, men de fick bli en liten färgklick i kväll.

 

 

Bra väder i dag, med mycket solsken och rätt varmt. Inget regn under dagen, lugn sjö i morse, sedan under dagen mera blåsväder och det var bra så gräset torkade.

Just nu är det 17,5 grader varmt och sydostlig frisk vind. Och, nu kommer det regn, det lyckades inte vara regnfritt fullt ut i dag heller.

 

Jag har i alla fall hunnit klippa en hel del i dag, trots att jag var tvungen vänta tills efter elvakaffet. Det var för blött i gräset på morron, det är typiskt den här tiden då är det först vid elva, tolvtiden som det torkat upp.

Det var riktigt skönt att sitta på gräsklipparen i dag, lagom temperatur och sol, ibland moln.

Innan jag kunde börja med gräset så plockade jag hallon, mängder,  bakom vedboden. Jag tog med mig ett halvlitersmått och trodde att åtmistone det skulle bli fullt. Men det fattades en cm upp till kanten när hallonen var slut.

De största ramlade till marken och de fick ligga för där kan det ha "kutat" råttor, så de bären äter jag inte.

De flesta var små på grund att det varit för torrt här.

På försommaren var det massor av lingonblommor på tallbacken bredvid

bagarstugan, men de blommorna torkade inne och det finns inte ett bär där nu.

Regnet kom, men för sent.

Den sommaren vi flyttat hit plockade Götes morsa som var här den sommaren, massor med hallon inne i åkern här, men nu är det tji. För några år sedan plockade Göte hur mycket som helst uppefter vägen här.

Ooch jag plockade minst 30-40 liter hjortron på myren bakom bagarstugan, som ingår i den här fastigheten, den sommaren vi byggde ny bagarstuga.

Inget är sig likt längre...

Men, vilken skillnad på hallon jag köper på ICA i frysdisken och dem jag plockat i dag, som har bestämt sin växtplats själva, de smakar ljuvligt gott.

Dem jag plockar i frysdiken på ICA är så sura att, om jag stoppar ett sånt i munnen flyttar öronen på sig fem cm på grund av smaken.

 

I dag har vi fått rapport om BNP och det visade att Sverige klarat sig bra om vi ser utifrån den. 

Den svenska strategin var nog inte den sämsta ändå. 

Att det varit många döda, det beror på andra saker, som det talas lite tyst om, men jag jag hoppas att det utreds och att det kommer fram i dagens ljus.

Sedan att det ser så olika ut bland de nordiska länderna, det har nog orsaker som också bör utredas. Det visar sig på flera ställen i världen att det är stora skillnader i antalet smittade och döda och de lärde tror att viruset uppträder i kluster, som ingen kan påverka. 

Ja, vi får se till slut orsaker och verkan, det finns så många "förståsigpåare" att det borde ju inte finnas virus över huvud taget. Mest verkar de kunna de som inte har studerat virus och epidemier, tror de tydligen.

 

Dagens namn är: Ulrik och Alrik, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en bra onsdagkväll, vi ses och hej då!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards