oskmar

Alla inlägg den 3 januari 2021

Av Elsa Mårtenzon - 3 januari 2021 15:26

 

Man blir vederkvickt av solsken från en klar himmel en dag, när man stirrat på grå himmel och dimma i flera veckor. En vacker vinterdag!

 

 

Redan kväll igen! Tiden går fort när det är roligt, vad har du gjort som är så roligt kanske någon tänker?

Njaa, inget särskilt alls, bara det gamla vanliga. Med lite fantasi kan man ju låtsas att det är roligt.  


I dag har det varit ett supergrant väder och det räcker långt när man har trånat efter solen dag ut och dag in och stirrat in i dimman i veckor.

Det var nära 18 grader kallt i morse vid sextiden men helgrå himmel. Vid tiotiden började det röra sig bland molnen och undan för undan försvann de.

I natt såg jag månen genom dis på himlen, ikväll hoppas jag få se den från en klar himmel. Jag är en måndyrkare och jag tror inte det är till skada varken för mig eller någon annan.

Just nu är det 18,7 grader kallt när klockan är 15.40

 

Återkommer senare ikväll...

 

Nu när klockan är halv sex är det 20,5 grader kallt, nu är det härligt med vinter när den kommit på riktigt, med snö och kalla grader

 

Tillbaka efter att ha ätit middag och diskat.

Igår blev min julskinka till pytt i panna och nu har jag ätit samma i dag och två portioner åkte i frysen igår. Det är inte detsamma andra dagen och efter att det har varit i frysen, men jag får väl "truga på". Tur att jag fick tag på en pytteliten skinka i år, den räckte länge nog ändå.

Ett år blev jag tvungen köpa en skinka som var nästan två kilo, det var räven som fick äta större delen av den. Jag slängde ut den djupsnön vid ladugården. Det var bra att han hade fullgott luktsinne och kunde gräva fram den och äta upp den. Jag unnar inte råttorna nån mat från mig, men av spåren att dömma så blev det rävmat.

Affärerna har tydligen ingen aning om att det finns singelhushåll, jag måste alltid köpa för mycket av det jag ska ha. Snacka om miljöförstöring när det gäller maten, men där går det att göra mycket. Dels äter jag jättelitet och dels måste jag köpa för stora förpackningar.

Jag hör aldrig att det pratas om singelhushåll och mat. Men det är klart de får ju sälja mera på det vis som det nu görs. Så skyll inte på mig över att jag slänger mat, det är inte mitt eget fel!

För att inte tala om Stammispriserna som är deras nya påfund, då måste man köpa två förpackningar för att det ska bli nedsatt pris. Ta till exempel falukorv, då måste man köpa två korvringar för att det ska bli billigare. Glöm det!

De skulle räcka 2 år för mig i frysen och då vill jag inte äta den. Köper sällan den, men någon gång vill jag göra stuvade makaroner och till det äter jag högst fem korvskivor.

Om jag skulle vilja äta stekt fläsk till stuvade makaroner, ja då är den förpackningen på 400 - 500 gram.

För mycket där också, men räven blir väl glad!

 

Dagens namn är: Alfred och Alfrida, grattis till er som heter så!

 

Min mormor hade en syster som hette Alfrida, men kallades Frida. Hon var här och hälsade på mormor många gånger när jag var barn, hon bodde i Lövvik.

Hon och min mormor var födda i Bellvik i en syskonskara på 17 barn.

Den modern/kvinnan fick nog göra rätt för sig, men hon levde 18 år längre än sin gubbe, trots det. Stark kvinna!

 

Ha en fin fortsättning på söndagkvällen, vi ses och hej då!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards