oskmar

Alla inlägg den 29 januari 2021

Av Elsa Mårtenzon - 29 januari 2021 18:07

 

Solsken och vit och ren snö!

 

En kall dag igen! Det var nästan 26 grader kallt morse, under förmiddan var det solsken och väldigt grant i omgivningarna. Det kom moln frampå dagen och några grader mindre kallt i och med att kylan släppte litegrann.

Just nu är det 23 ,7 grader kallt, det kan dra sig mot 30 grader igen.

Men månen är stor och vacker, det gillar jag skarpt!

 

Mary ringde ikväll för att höra om jag frusit till en isstod i kylan? Hon hade sett hur kallt vi hade på TV:ns väderrapporter.

Men i Bellvik har de ingen väderstation så från TV:n har hon inte fått veta sanningen, där har de inte sett att det varit 30 grader och mer i Bellvik.

 

I kväll känner jag mig lite förmögen i alla fall! Bilen är hemma på gården och ny generatorrem är på plats under bilhuven.

Motorvärmaren var det inget fel på som jag trodde. Hela felet var kylan, 30 grader och bara tre timmar med motorvärmare var för lite, fick jag veta av Anders och Michael som körde hit den. 

Ja, en käring i min ålder är sällan några kloka motormänniskor, att de inte lärt mig det här långt tidigare. Förut var det Göte som höll koll på såna grejer, det är egentligen fel, man ska sätta sig i hur det funkar så man inte står så handfallen. Men man ska vara lite intresserad av bilar också då. För mig är det huvudsaken att den startar och går när jag behöver den. Och det var just det som den inte gjorde, klantmaja!  

På tisdag hoppas jag att det inte är 30 grader igen, på måndagkväll ska jag sätta i motorvärmaren.  

Då hoppas jag den startar på tisdagmorron när jag ska inställa mig på sjukstugan

 

När jag startade dammsugaren i går morse så dög den inte mycket till heller. Jag har märkt ett tag att det var dålig fart på den och ljudet på den har varit väldigt tyst.

Men igår morse då tänkte jag, att det är nog bäst att jag öppnar den och ser efter hur den mår.

Och bra mådde den inte!

Jag ringde Camilla i Hoting som jag köpt den hos och frågade henne om hon trodde det var fel dammsugarpåsar jag köpt, för den hade lossnat och allt damm var runt om inne i dammsugaren och det orkade den inte med.

Det blev jobbigt när El-affären i Hoting stängde ner, var ska man nu köpa dammsugarpåsar, det sa jag till en som var hit förra året? Ja, men det kan du köpa på ICA, sa personen i fråga. Men ack så fel han hade!

Laila tog den till Camilla i morse, och nu är den rengjord och med nya filter och rätt påse. Den är som ny och suger så det är risk för att golvet lyfter.

Tack för hjälpen Anders, Michael, Laila, och Camilla! 

Utan bil och dammsugare är det inte lätt att leva!  

 

Dagens namn är: Diana, grattis till er som bär det namnet!

 

Ha en trevlig fredagkväll, vi ses och hej då!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards