oskmar

Direktlänk till inlägg 3 mars 2023

Mars 2023 03 03 kraftig blåst

Av Elsa Mårtenzon - 3 mars 2023 16:40

 

Månen står högt uppe i det blå när jag tittar ut genom köksfönstret klockan sex ikväll. (en köksstol finns med i bilden, spegelbilden på fönstret, blunda för den)

    

Det har varit hård blåst även idag, om inte värre än igår vissa tider under dagen.

I morse vid niotiden kom det ett par snöskurar på tvären innehållande stora lapphandskar. Det slutade lika tvärt som det kommit och det syns inga spår efter det snöfallet. Den blåste väl till skogs, vinden var sådan och jag saknar den inte.

Från mitten av dagen har det varit en del sol i mellanåt och det har varit plusgrader.

Just nu är det 2,5 minusgrader med både solsken och moln, blandat. Blåsten fortsätter i samma fart som under dagen.

 

Nu en timme senare står månen högt upp på himlen, mörkret har inträtt och himlen rensats från moln. Men blåsten är densamma.

 

Klockan 16.00 och molnen skingras mer och mer...

        

Jag har hållit mig undan blåsvädret hela dagen, det längsta jag varit för att känna på blåsten är ut på bron. Det är ju inte bara blåsten jag håller mig undan utan även den isiga gården, det ser aningen osäkert ut att ta sig en promenad på underlaget.

Jag skulle behövt gå iväg med askan hela veckan för asklådan i spisen är nästan bräddfylld nu, men det går ju inte i den här blåsten. Risken är då stor att jag får det mesta över mig och resten över gården och det har jag ingen lust med.

 

Det syns tyvärr inte hur träden böjer sig för vinden, inte på bilden men i verkligheten.

    

Som vanligt har jag radion på och nyss meddelade en Röda Korsets reprensentant att Ryssland har rövat bort omkring 7000 barn från Ukraina och hon tror att de gör det för att det inte ska finnas någon framtid för Ukrainare och landet Ukraina. Om den unga generationen flyttas till Ryssland och de övertygar barnen om att ingen vill ha dem i Ukraina, så har de omvänt dem till sin fördel. Resten av Ukrainare räknar de väl med ska gå åt i kriget. Usch vilka svin de är!

Ja, han har långtgående planer den fule elakingen med sitt anhang. Ukraina ska bli ryskt och Ukraina ska inte få finnas enligt dem.

Det är så horribelt att det finns såna otäckingar som förstör för hela världen, det räcker ju inte med Ukraina det har ju blivit helt annars för så många redan och kommer att bli ännu värre om det får fortsätta. Något liknande kunde man ju inte tänka sig för ett par år sedan, men efter den 24 februari 2022 får vi ta det värsta med i beräkningarna, som det ser ut nu. Jag hoppas jag har fel!

  

 

Dagens namn är: Gunborg och Gunvor, grattis till er!

 

Namnet Gunborg har förekommit i Bellvik, Gunborg Elise, född 1920. Det är ingen som jag sett till i Bellvik, men hon finns med i Bellviksboken som dotter till Ester Erika Östlund.

 

Ha en fortsatt bra fredagkväll, vi ses!

 

Hej då!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 28 april 16:19

  Klockan sju i morse anade jag solen bakom molntäcket!      Söndagen har haft aprilväder hela dagen, alla sorter. Snöfall, regn och solsken. I morse när jag tittade ut vid sextiden var det vitt på taken igen, men det försvann ganska snabbt...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards