oskmar

Direktlänk till inlägg 20 april 2023

April 2023 04 20 moln

Av Elsa Mårtenzon - 20 april 2023 16:50

 

Så här såg det ut klockan fyra, men det tog hela dagen att komma dithän.

    

Inte förrän det blev kväll kom solen fram, molnen har dolt den hela dagen.

Det har varit plusgrader och jag tror att det var så under natten också, glömde kolla i morse men såg inga spår efter minusgrader.

Just nu är det 12,5 grader varmt och några enstaka moln här och där, som prydnad därovan.

 

    

Nu två timmar senare är det helt molnfritt på den blåa himlen, det har börjat blåsa. Och när jag tittar på sjön ser jag att den verkligen har ändrat färg de här sista dagarna, den är blåfläckig och med mycket vatten på.

 

    

Det här är ju min sedvanliga städdag och det är ju vad jag mest roat mig med.

Nu är det så mycket som är snöfritt så jag har dristat mig till att frakta bort sparken i dag. Jag hoppas att inte det lockar fram snö på nytt, man vet ju inte säkert den här årstiden.

Jag tror att jag ska fortsätta i morron med att bära bort snöspadar. Det har jag gjort för tidigt förut ett par gånger, hoppas att snön håller sig borta nu, vi har fått mer än nog den här vintern.

 

Haha, nu har jag sett väderkartorna fram till och med onsdag nästa vecka på Efter Fem och jag ska inte bära bort snöspadarna.

Det kommer mera snö och det kan förekomma hagel, ett riktigt bakslag på våren och det var ganska långt ner över landet. Och kallt blir det också ganska långt neröver.

    

Ur 3000 otroliga fakta om Sverige:

"Under andra världskriget omkom svenska 600 soldater. Den svåraste katastrofen var en färjeolycka vid Armasjärvi i Övertorneå. 46 personer drunknade, varav 44 soldater. 

Det var inte bara färjeolyckor som skördade många soldaters liv, utan också explosioner, sabotageaktioner, vapenolyckor, bränder och sjunkna fartyg och ubåtar."

Slut citat

 

Om jag inte minns helt fel så var det en ung man från Rörström som omkom i Armasjärviolyckan, han var en bror till Britt Marie Överängen som var konsumföreståndare ett antal år i Bellvik.

Så onödigt med krig, varför har det inte gått upp för folk när vi kommit så långt som in 2000- talet, det är ju helt sjukt?

Och nu verkar det "koka" lite överallt, vad är det för fel på folk. När vi kunde vara sams alla och ha det så bra!?

  

Dagens namn är: Amalia, Emelie och Emelie, grattis till er alla tre?

 

Amalia var min mormors andra namn och när Lina, Gunnels och Björns dotter, fick sin dotter fick hon namnet Amalia efter mormor.

Gunnel och Lina var hit en dag när hon väntade Amalia, de gick ner till museet där Gunnel och jag tidigare hade gjort en modell som vi kallade Amalia, som står i salen och servar "inspektor Olsson", en annan modell som Aina och jag gjorde och som Sigge fick stå modell för.

Inspektorn sitter vid bordet och äter och Tekla Amalia står redo att fylla på med mat.

Där och då bestämde Lina sig för att, om det blev en dotter skulle hon få heta Amalia.

  

Ha en fin fortsättning på onsdagskvällen, vi ses!

 

Hej då!

      

 

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Lina

25 april 2023 23:10

Ja, egentligen tänkte vi att hon skulle heta Tekla. Men när hon kom så var hon faktiskt en Amalia. Stellan däremot hade vi ingen aning om. Vi hade inga namn på lut, men när jag så fick se honom första gången, då hette han Stellan. Det vete tusan varför, men det var hans namn.

Elsa Mårtenzon

26 april 2023 16:14

Hej Lina! Jag visste faktiskt inte att det var Tekla som var tanken, det tror jag Gunnel aldrig talade om.
Men Amalia passar såå bra med sitt namn.
Är Stellan lika kvick och rolig än? Jag skrattade gott åt hans iver och fart när ni var hit. Hans namn passar också till hans snabba ben och nyfikenhet.
Ha det det riktigt bra alla fyra och hälsa!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 18 maj 16:52

  Så här ser det ut just nu på himlen, fina moln.      En dag till med sommarvärme, det är bara att hoppas nu att vi inte gör bort sommaren redan i maj. I dag har det kommit mer och mer moln under dagen och nu är det ganska mycket på himlen...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 17 maj 17:37

  Halv sju i morse, isen ligger kvar men solen är på god väg och högt på himlen redan.        Mörka moln på morron men de försvann varenda ett.      Hemma igen!    Vilken sommardag det varit och är fortfarande, och Bellvikssjön ha...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 16 maj 15:32

  Halv sju i morse och inte var det mycket moln, eller?      Är det verkligen sant? Att vi har så varmt och soligt i dag också, ja, det är sant! Som en riktig sommardag, 24-25 grader varmt när jag tittade. Det är hälsosamt för både kropp ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 15 maj 17:50

        Perfekt väder i dag, men jag min dumming har varit inne hela dagen ändå! Solen har gassat på från tidig morron och fram tills nu, och det ser ut att fortsätta. Ett tag idag var det nära 25 grader när jag kollade. Nu har isen på...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 14 maj 16:52

  Sommargardinerna på plats och den mesta snön är borta på gården.    Vilken solskensdag! Det har varit 23-24 grader varmt och solsken från tidiga morgonen. Äntligen kom den efterlängtade majvärmen! Det har verkligen tagit på snön och isen ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards