oskmar

Alla inlägg den 21 april 2023

Av Elsa Mårtenzon - 21 april 2023 16:26

 

Nu är klockan 10 minuter i sju och det är fortfarande helt klar himmel och solen skiner, men det blåser rätt friskt. Det blir nog annat väder i morron, säger de på TV:n.

      

En solig och härlig dag!

Minusgrader under natten men plusgrader och strålande sol under dagen, det kan inte bli bättre i april.

Det har varit 10-13 plusgrader under dagen, lite blåst till det och det gör att snön rinner bort. Men av den varan har vi fått så mycket i vinter att det tar nog ett tag innan den lämnar helt.

Just nu är det 11 grader varmt på skuggsidan, det blåser och himlen är molnfri.

 

    

Idag har Ingrid varit hit med ägg, som jag måste låna fram tills jag handlar nästa vecka, då hoppas jag att det finns ägg.

Det fanns inte ett enda ägg i Strömsund i onsdags och jag var utan. Det är första gången i mitt liv som det inte finns ägg att köpa, vilket beror på salmonellasmitta i Sverige och att Pelle och Lisas "äggfabrik" i Jämtland brann ner förra veckan. Hoppas att det löser sig inom rimlig tid.

 

Jag har varit ute på en promenad i det vackra vädret idag, en inte alltför lång med tanke på min skadade fotled, men så skönt det var.

Nu har det torkat upp så bra att jag kan gå torrskodd och utan halkrisk. Nu kan jag nog bära bort dubbskorna, kommer inte sakna dem. Om än det finns snö på väderkartorna de visar nu så hoppas jag slippa dem.

 

Inte mycket kvar av snön på bagarstugetaket nu.

  

I dag har jag hört reportage om hur svårt det är att få folk att flytta till Skellefteå till alla nya jobben som har och kommer att skapas där på grund av den nya batterifabriken och det behövs väldigt många inflyttade de närmaste åren.

Det måste lösas när det äntligen kommer bli en blomstring för norra delen av landet! Och det måste byggas massor av bostäder, så snabbt som möjligt.

Jobben på fabriken kommer att innebära en massa "kringjobb" också. Det kommer nog behövas att, hämta folk från andra länder för att fylla alla dessa hål. Tydligen tror de arbetslösa som finns i Sverige att det inte går bo i norra delen av Sverige. Men vad de misstar sig!

Det fattas ju även kompetens för jobben i fråga, men det borde gå att åtgärda om viljan finns.

    

Den allra senaste faran på "ungdomshimlen" nu verkar vara boffning= sniffning, av torrshampo. En 14-årig flicka har dött i Luleå på grund av det i veckan.

Vansinnes vansinne! Varför vill man berusa sig? Vad är det som man flyr ifrån eller flyr till?

I det här fallet nämns psykiska problem och nu på Efter Fem sägs att två barn till i samma ålder körts till sjukhus på grund av boffning.

Det är så tragiskt så jag kan inte hålla tillbaka tårarna, varför mår barn så dåligt? Det finns väl ingen tid när barn har haft det så bra förspänt, materiellt, som nu men ändå så olyckliga. Inte för att jag tror att ett mer eller mindre överflöd av saker och händelser är största lyckan. Nånting har gått snett i vår tid!

    

 

Dagens namn är: Anneli och Annika, grattis till er!

 

Ha en fortsatt fin fredagkväll, vi ses!

 

Hej då!

  

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards