oskmar

Alla inlägg den 20 april 2023

Av Elsa Mårtenzon - 20 april 2023 16:50

 

Så här såg det ut klockan fyra, men det tog hela dagen att komma dithän.

    

Inte förrän det blev kväll kom solen fram, molnen har dolt den hela dagen.

Det har varit plusgrader och jag tror att det var så under natten också, glömde kolla i morse men såg inga spår efter minusgrader.

Just nu är det 12,5 grader varmt och några enstaka moln här och där, som prydnad därovan.

 

    

Nu två timmar senare är det helt molnfritt på den blåa himlen, det har börjat blåsa. Och när jag tittar på sjön ser jag att den verkligen har ändrat färg de här sista dagarna, den är blåfläckig och med mycket vatten på.

 

    

Det här är ju min sedvanliga städdag och det är ju vad jag mest roat mig med.

Nu är det så mycket som är snöfritt så jag har dristat mig till att frakta bort sparken i dag. Jag hoppas att inte det lockar fram snö på nytt, man vet ju inte säkert den här årstiden.

Jag tror att jag ska fortsätta i morron med att bära bort snöspadar. Det har jag gjort för tidigt förut ett par gånger, hoppas att snön håller sig borta nu, vi har fått mer än nog den här vintern.

 

Haha, nu har jag sett väderkartorna fram till och med onsdag nästa vecka på Efter Fem och jag ska inte bära bort snöspadarna.

Det kommer mera snö och det kan förekomma hagel, ett riktigt bakslag på våren och det var ganska långt ner över landet. Och kallt blir det också ganska långt neröver.

    

Ur 3000 otroliga fakta om Sverige:

"Under andra världskriget omkom svenska 600 soldater. Den svåraste katastrofen var en färjeolycka vid Armasjärvi i Övertorneå. 46 personer drunknade, varav 44 soldater. 

Det var inte bara färjeolyckor som skördade många soldaters liv, utan också explosioner, sabotageaktioner, vapenolyckor, bränder och sjunkna fartyg och ubåtar."

Slut citat

 

Om jag inte minns helt fel så var det en ung man från Rörström som omkom i Armasjärviolyckan, han var en bror till Britt Marie Överängen som var konsumföreståndare ett antal år i Bellvik.

Så onödigt med krig, varför har det inte gått upp för folk när vi kommit så långt som in 2000- talet, det är ju helt sjukt?

Och nu verkar det "koka" lite överallt, vad är det för fel på folk. När vi kunde vara sams alla och ha det så bra!?

  

Dagens namn är: Amalia, Emelie och Emelie, grattis till er alla tre?

 

Amalia var min mormors andra namn och när Lina, Gunnels och Björns dotter, fick sin dotter fick hon namnet Amalia efter mormor.

Gunnel och Lina var hit en dag när hon väntade Amalia, de gick ner till museet där Gunnel och jag tidigare hade gjort en modell som vi kallade Amalia, som står i salen och servar "inspektor Olsson", en annan modell som Aina och jag gjorde och som Sigge fick stå modell för.

Inspektorn sitter vid bordet och äter och Tekla Amalia står redo att fylla på med mat.

Där och då bestämde Lina sig för att, om det blev en dotter skulle hon få heta Amalia.

  

Ha en fin fortsättning på onsdagskvällen, vi ses!

 

Hej då!

      

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards