oskmar

Alla inlägg den 26 april 2023

Av Elsa Mårtenzon - 26 april 2023 16:16

 

 

Ja, än finns det många flingor kvar tydligen.

      

En dag igen med helgrå himmel och tidvis ymnigt snöfall.

Och tydligen ska det vara så hela veckan ut, enligt YR. Ja, vad ska man göra åt det? Det är bara att inse att vi har det bäst ändå och sluta klaga på småsaker.

Det hade snöat 7-8 cm när jag kom ner kvart över sex i morse och det fortsatte ett tag efter det också.

Under dagen har det varit glesare mellan flingorna och plusgrader. 

Men solen lyser med sin frånvaro såna dagar och man behöver ingen solskyddscreme heller, det finns inget ont som inte har något gott med sig.

Just nu är det 3,5 plusgrader och fortsatt grå himmel.

 

Men se det snöar och det är så roligt hurra, eller?

  

Men haha, vad jag tycker lagom åt rashatarna som gav sig på den lilla flyktingpojken som var ute och sålde majblommor, hur kan vuxna människor ge sig på ett litet barn.

Men de fick nog så de tiger nu! Klockan ett idag hade han sålt majblommor för hela 4,3 miljoner kronor, bravo!!! Det har ingen gjort före honom och kommer nog inte göra heller.

Han har därmed fått en bra slant själv också för sin bragd av organistionen "Majblomman". Han blev tillfrågad i morse i TV vad han skulle göra med alla sina pengar. Och han skulle minsann inte slösa bort dem, jag minns inte, eller hörde inte riktigt vad han svarade men hann höra att han skulle köpa sig ett par nya skor och så skulle han spara pengar. Mycket förståndig pojke, mycket förståndigare än rashatarna! Men han har själv gjort bedömningen att han kommer nog att klara sig bra i livet, det tror jag också.

    

 Idag är det 37 år sedan vi flyttade till Bellvik och det har jag aldrig ångrat, inte ens nu när jag kan vara ganska så ensam i flera dagar på varandra.

Göte och Anders flyttade hit de sista kartongerna på fredagen för jag var på begravning i Dorotea efter en svåger till mamma.

När jag körde hem från Dorotea då körde jag till Näset i Bellvik, då var det mitt hem igen. 

Härifrån flyttade jag och mamma, som också skedde i april månad, när jag var sju år till pappas hemgård och bodde där tills jag och min familj flyttade till Hoting och efter 20 år där, tillbaka till den gård och det hus som jag föddes i. Då var jag hemma!

    

På lördagsmorgonen dagen efter flytten var det första jag hörde på nyheterna, att en kärnkraftsolycka i Tjernobyl hade skett.

Det var ingen rolig nyhet, dessutom regnade det hela lördagen som om himlens alla portar stod på vid gavel. Det var inte bra med tanke på spridningen av "giftet" från Tjernobyl. Och det fick stor spridning över stora delar av Sverige på grund av det väder vi hade den helgen och vindens riktning.

 

Så här såg huset ut i maj månad 1986, då var ytterbrädfodringen och en del fönster borttagna, arbetet hade kommit igång på allvar. Timmerstommen som hade satts upp 1817 hade kommit i dagen igen. Tre stycken hade vi lejt in, två från Åsele och en från Lajksö, vi ville ju flytta in innan vintern. Under sommaren bodde vi i det som nu tjänstgjort som mitt gårdsmuseum, med början från andra Bellviksdagen och framåt.

Till dubbelhelgen på hösten var nedervåningen klar och vi flyttade in, härligt!

        

 

Dagens namn är: Teresia och Terese, grattis till er!

 

Namnet Teresia har förekommit i Bellvik, det var en av Lasse och Ida Viklunds döttrar. Även hon flyttade till Stockholm i sin ungdom och där blev hon kvar.

Till Stockholm styrde "Bellviksjänten" sin kosa i sin ungdom, många av dem och jag frågar mig fann de lyckan där månntro?

Den tidens Stockholm går nog inte alls att likna med dagens!

 

Ha en bra fortsättning på onsdagens kväll, vi ses!

 

En vacker soluppgång kan jag väl få önska mig, åtminstone på bild?

Hej då!

  

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards