oskmar

Alla inlägg den 20 april 2022

Av Elsa Mårtenzon - 20 april 2022 16:42

 

Solen har fastnat bland björkens kvistar...

  

En till solskensdag med klarblå himmel och varmt samt vindstilla, perfekt aprilväder.

En natt med minusgrader och fruset på marken, som snabbt vände till plusgrader och blött. Stjärnklar himmel och månsken förgyllde det hela.

Just nu är det 15 grader varmt i skuggan och ännu varmare tidigare i dag.

Fortfarande lika klart på himlen.

 

Snön bara rinner bort nu...

  

 

I dag hade jag sällskap under elvakaffet, Ingrid och Nils Gunnar var hit.

Nils Gunnar står på vedbacken nu sa han, han fixar nästa vinters ved, Ingrid förberder sommaren med att fixa sommarblommor i mängder. Den ene tänker på värme till vintern och den andra fixar trevnad för sommaren med blommor.

 

Vinterveden var en ständigt återkommande syssla den här tiden efter påsken i byn på alla gårdar förr. Då hade de blivit tvungna att flytta hem från skogarbetet i skogen för vintervägarna bar inte för hästarna med timmerlassen.

Men de var inte sysslolösa på sina gårdar, först skulle nästa vinters ved ordnas och så småningom kom tiden för "voranna", tiden gick fort då som nu. 

 

De häktade terroristerna som i helgen fört "krig" mot poliserna i Sverige förhörs nu. Det finns mycket bildmaterial sägs det på nyheterna, tack vare att alla bär med sig en mobiltelefon numera och bra är väl det.

Flera är ju släppta på fri fot men fortsatt misstänkta, men de som sitter i förhör säger sig naturligtvis vara oskyldiga, som vanligt, så låter det ju alltid vad de än gjort eller hur många bevis det än finns. 

Jag hoppas de åker dit så det visslar om det, det ska straffa sig att dödshota poliser och ställa till med massförstörelse liknade det som hänt i helgen, en stor fara för demokratin det är vad det är.

 

Dagens namn är: Amalia och Amelie, grattis till er!

 

Och grattis till lilla Amalia, Gunnels första barnbarn, som hon va sååå lycklig över när hon kom till världen. Men tyvärr inte fick leva vidare med.  

 

Ha en fin fortsättning på onsdagkvällen, vi ses!

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards