oskmar

Alla inlägg den 30 april 2022

Av Elsa Mårtenzon - 30 april 2022 16:47

Halv sju i morse såg det liiite lovande ut, men men, kallt och en blåsig dag blev det.

  Klä dig varmt om du ska ut och titta på brasan ikväll!  

 

I dag har det varit råkallt, enligt mig. Solen har fått titta fram små stunder, väldigt små. Blåsten håller i sig och nu har den tagit nya tag och ruskar om i trädkronorna.

Just nu är det 6,2 plusgrader och lite luckor här och där i molntäcket.

 

Så här ser det ut nu för tillfället, solen strålar emot mig så jag blev bländad

när jag tog fotot.

    

 Jag avundas inte dem som tänker sig att fira in Valborg ute i det fria, de behöver vinterkläder, åtminstone uppe i norr.

Men det här inte första Valborg med dåligt väder, jag minns en gång i Hoting när vi bevistade majbrasan där som låg på idrottsplatsen, snett nedanför där vi bodde. Vi fick vada i snö som fallit under dagen i täta skurar och föll fortfarande när vi gick dit. Upptäckte ganska snabbt att vi var för tunt klädda och återvände hem ganska omgående, efter några vårsånger, hem till värmen.

 

Någon av de första vårarna vi bodde här hade vi en majbrasa på potatislandet och ganska nära sjön.

Jag var jätterädd för att elden skulle blåsa till gammelgräset och ställa till det. Det gjorde det också och vi fick bråttom att släcka med granruskor. Det gick bra för det var en del snö kvar då också. Men mindre snö än det är nu i alla fall, det var bart på potatislandet, det är det på den platsen inte nu.

Jag hade bjudit hit Bertha, Bernhard, mamma och Jan Peter med familj.

Michael var inte så stor då och när Jan Peter sköt några smällare för att roa Malin och Michael, sa Michael för varje gång han skickade iväg en smällare: "Nu mall `e"! (Nu small det)

Det skrattade Bernhard gott åt och körde med det i många år efteråt.

När vi lyckats släcka brasan helt och kände oss säker på det, då gick vi in och drack kaffe och åt smörgåstårta som jag gjort på förmiddan.

Det var skönt då också att komma in i spisvärmen.

Nu finns varken mamma, Bertha, Bernhard, eller Göte och nu sitter jag ensam allena här. Men det är tidens gång och det får man finna sig i.

Men det finns många minnen som jag upplevt tillsammans med dem som var med på den tiden och minnena dyker upp väldigt ofta i mitt huvud. Vilken tur att man kan lagra minnen i hjärnan och återuppleva dem gång på gång.

 

Dagens namn är: Mariana, grattis till er som bär det namnet!

 

Ha en riktigt bra Valborgsmässoafton, vi ses!

Jag hoppas du är bjuden på kungens födelsedagskalas, jag blev inte inbjuden i år heller och jag fattar inte varför. Vet han inte om mig tro?

    

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards