oskmar

Direktlänk till inlägg 30 april 2020

April 2020 04 30 gråväder

Av Elsa Mårtenzon - 30 april 2020 17:23

 

Lite glesare bland molnen i kväll...

 

 

Hej igen!

Såå fort den här månaden gick, trots allt!

Det har varit ett riktigt tråkväder i dag, ingen sol någonstans på himlen. Det ljusnade litegrann på himlen på förmiddan, men inte så att solen orkade tränga igenom molnen på riktigt. Inte heller har det varit varmt i luften, omkring 5-6 grader bara.

Just nu är det 5,6 plusgrader och lite små blåa fläckar här och där.

 

Ja, i dag har ett nytt krispaket presenterats igen, ett omställningsstöd som det kallades på 39 miljarder för de två månader som gott i pandemins tecken. 

Det här paketet gäller småföretagen och räknas komma företagen till del i juli månad.

Det blir skatteverket som ska samordna och även hålla koll för att inte "fusk" ska få sippra i genom.

Som det redan konstaterats att det gjort i en del företag när det gäller permitteringsstödet. Det har uppmärksammats att företag tagit ut stödet men de anställda har jobbat fullt ut men fått ge upp den tid som de inte skulle varit i företaget som arbetad tid.

Därmed har företagaren fått bidraget och den anställde har fått jobba heltid och förlorat pengar på sin heltid men nerdragna lön.

Ja, inte blir man förvånad precis, rymligt samvete har vissa företag i dessa tider när det rinner pengar ur landets ekonomi. Usch och fy!

 

I gårkväll såg jag andra och sista delen av "Världens undergång och Hitlers fall: En fransk dokumentärserie sedan 2011. En högerextrmist som bestämmer sig för att rädda Tyskland från de röda".

Jag hoppas verkligen att många, många med mig såg Hitler, den fähundens fall och uppgång, en galning som ett helt folk föll för med hull och hår. Men försent ska syndaren vakna, de som avgudade honom fick se och uppleva/genomlida det värsta tänkbara.

Jag mådde illa när jag såg hur kvinnorna i Tyskland formligen dyrkade honom där han stod och skrek ut sitt budskap som var så otroligt vidrigt. Hur kan en människa förvrida skallen på ett helt folk på detta vis. Han hade många lika fula och otrevliga i sitt gäng som utförde det mest vidriga saker till hans fulla belåtenhet.

 

Det allra värsta av allt var, att jag satt och kände igen så mycket som kommer fram i dagens politik från det parti som härjar nu med ett vidrigt budskap.

År 2020, när vi trodde att vi aldrig skulle behöva uppleva att någon någonsin skulle hylla och drömma om samma uppgång som denne fullkomligt galne despot.

Jag hoppas att hela "svansen" såg programmet och fattade vad målet är, det började försiktigt i Tyskland också, men priset blev oöverskådligt för en hel värld. 

 

Dagens namn är: Mariana, grattis till er som bär det namnet! 

 

I Bellvik har det funnits en som hette så, Ida Mariana Sandin, född 1904 i Bellvik, dotter till Olof Axel Sandin, född 1854 och Sara Margareta, född Rönnberg, född 1858 i Bellvik. Mariana, kallades Maja ännu en i raden av de flickor som begav sig till Stockholm i unga år.

 

Ha en lugn och fridfull Valborgsmässoafton och håll avstånden, vi ses!

Ps För mig är det ingen konst att hålla avstånden. DS  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 15 maj 17:50

        Perfekt väder i dag, men jag min dumming har varit inne hela dagen ändå! Solen har gassat på från tidig morron och fram tills nu, och det ser ut att fortsätta. Ett tag idag var det nära 25 grader när jag kollade. Nu har isen på...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 14 maj 16:52

  Sommargardinerna på plats och den mesta snön är borta på gården.    Vilken solskensdag! Det har varit 23-24 grader varmt och solsken från tidiga morgonen. Äntligen kom den efterlängtade majvärmen! Det har verkligen tagit på snön och isen ...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 13 maj 16:43

  Kvart över sex i morse, solen högt på himlen och tät dimma över sjön.    Ja, det här är skillnad det minsann! Det har varit solsken och det har varit varmt, vilket vi inte varit så bortskämda med den här våren, men nu var det dags. I mors...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 12 maj 14:44

  Dimman svävar över sjön som på en augustimorron, men det är ju maj månad nu, har den gått vilse?      Under natten regn och på morgonen dimma över sjön. Blir det värme nu som utlovats så kommer grönskan som ett brev på posten, även här! J...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 11 maj 16:53

  Klockan sex i morse var solen redan högt på himlen!      För det mesta har det varit solsken idag, ibland har molnen skymt solen men inte så länge. Det har inte blåst som igår och det var därför riktigt skönt när jag var ut på min vandring....

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards