oskmar

Alla inlägg den 7 januari 2023

Av Elsa Mårtenzon - 7 januari 2023 16:39

 

Jag har inte tagit några nya bilder idag, använder de redan beprövade. Men det är ju inte så stor skillnad för de flesta kommer ju från gården.

  

Nog har vi fått snö så det räcker nu, tycker jag!

Det var ett par nya dm nysnö på backen i morse igen, under dagen har det varit rätt så lugnt, kanske 2-3 cm. Det började till och med rensas på moln mitt på dagen, en liten stund, men så blev himlen helgrå igen.

I morse var det 7-8 minusgrader, mindre under dagen.

Just nu är det 4,5 minusgrader och det faller lite flingor igen.

 

Redan före klockan åtta i morse kom Anders och gjorde mig sällskap vid min andra mugg te och min obligatoriska tunnbrödsmacka på morron.

Han var här för att ta bort den värsta snön innan han begav sig till Hoting, skulle göra det riktigt sedan det slutat snöa. Ja, slutat ja!

Jag har varit ute och skottat det som han inte kommer åt med traktorn och lättare snö än den som kommit nu finns inte. På ställen där det blåst ihop, drevsnö, var det nog 3-4 dm men det var ingen svårighet att skotta den, inte ens för mig.

Jag var ute så länge så det hann bli mörkt för mig inne i vedboden idag. Men jag är i behov av frisk luft också, det skadar inte.

 

Lagom till elvakaffet kom Laila och jag fick sällskap då också. Så idag har jag fått rensa halsen från heshet, som blir när jag inte pratar varje dag.

När hon åkte hem till sig gick jag ut och påbörjade mitt utejobb och eftersom det mörknar tidigt nu så hann det bli mörkt innan jag var klar.

Det var jätteskönt att vara ute idag när det inte var så många grader kallt och det blåste inte heller, vinden hade avtagit lagom tills jag kom ut.

Det jag gruvar mig för nu är att det ska bli plusgrader och rasa från taken, då kommer jag inte in i ladugården eller vedboden efter ved. Och inte in i det nedre huset när julgranen m m ska ut på nästkommande fredag.

Ja, är det inte det ena så är det det andra att "kvir" för. Kvirmaja...

 

Nu drog jag till med en riktigt gammal bild som kanske känns nyare.

 

Och kungen har varit ute efter all kritik för att lindra sitt uttalande om tronföljden, men inte tror jag det blev så mycket bättre. Han tycker väl att nu har han nått en ålder där han kan säga ett sanningens ord om sina åsikter och att det får accepteras.

Men där tar han nog fel ju äldre man blir ju klokare bör man väl bli, om det inte tragglat till sig i huvudet. I så fall måste ju Viktoria ta över redan nu!

 

Dagens namn är: August och Augusta, grattis till er!

Det har funnits en August i Bellvik, med efternamnet Karlsson.

I Nybäcken fanns det en Augusta med efternamnet Rönnberg som gift.

 

Jag ska testa nu om jag kommer ihåg alla namn som förekommit i byarna som jag dokumenterat eller om det grötat till sig i mitt huvud också.

 

Ha en fortsatt bra lördagkväll, vi ses!

 

Så här kan det också se ut en del dagar och det har det gjort i dag!

Ha det riktigt bra och hej då för den här kvällen!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards