oskmar

Alla inlägg den 24 januari 2023

Av Elsa Mårtenzon - 24 januari 2023 16:33

 

Solsken!

    

Det började bra i morse med vackra färger på himlen och sen solsken hela förmiddan.

På eftermiddan har det varit helt annat med så tät dimma så jag har känt mig som på en öde ö, jag har inte sett långt på grund av dimman.

Just nu är det 6,8 grader, det har ju utlovats töväder, det är väl åt det hållet nu då, för det har varit kallare under dagen.

Jag har för säkerhet flyttat bilen från huset och även sparken, som skulle bli mos om de utsattes för snöras från taken nu. Jag tror inte att det varit så mycket snö på hustaket nån vinter förut som nu. På baksidan har det rasat ett par gånger tidigare, det är inget hinder på den sidan, varken stege eller takkupa.

Nu när klockan är halv åtta så är det 0,0 grader.  

Solsken!

      

Jag har varit till Dorotea idag för att veckohandla.

På ICA och blomsteraffären, sedan raka spåret hem, där jag helst uppehåller mig.

På blomsteraffären beställde jag en bukett åt en 70-åring och för att det skulle gå snabbt för Malin och hämta den och vidarebefordra den till jubilaren så har jag bett expediten att göra den helt klar  till klockan 12.00 när Malin slutar jobba på fredagen. Jag har betalat den så det är bara att gå in hämta, det går bra när det är så där riktigt seviceinriktad personal som den här kvinnan.

Men tyvärr fick jag höra en tråkig nyhet där innan jag gick ut därifrån, som inte lät bra.

Och tur att jag har Malin som kan ge mig en hjälpande hand då och då, trots att hon har fulla selen ändå. Tack Malin!    

Och solsken igen!

    

Jag har nyss sett på en presskonferens nu och det var stora allvarsord nu. Ingen vet tydligen hur det ska gå att vända sista tidens händelser till rätta. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen nu framgent, det haglar hot och anklagelser från vederbörande diktator. Det rör sig inte om nån lek i omvärlden, vi vet inte vilka planer som finns och jag är rädd för att det värsta ska hända.

Det kan inte få vara så att en diktator, eller två, ska få ställa till en stor fara för resten av vår omvärld.

Det har inte varit så allvarstyngt och hotfullt sedan andra världskriget, men konstigt nog verkar inte alla inse vilken risk det är att hota vår demokrati och den frihet vi haft i över 70 år och som man varit så naiv och trott att det skulle bestå. Inget har vi lärt oss av historien tydligen, hur fort och lätt det kan ändras med fel personer på fel ställe och att ha gett dem makten att förändra allt det trygga och fina som generationer före oss har kämpat sig till- demokrati.

Min tro är nu att de styrande måste väga sina ord på guldvåg så att de inte kan användas i negativt syfte av alla motståndare. Tala är silver men tiga är guld, särskilt när man har med "såna" att göra som letar efter det som kan göra "illa."

  

Dagens namn är: Erika, grattis till er som bär det namnet!

 

En med det namnet har funnits i Bellvik, Erika Sandin, hon hamnade i Tåsjö, antagligen som piga, som var vanligt på den tiden. Hon blev gift där och blev kvar, hon var en kusin till min mamma.

 

Ha en fortsatt bra tisdagskväll, vi ses!

 

Underbrt med solsken!

Hej då!

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards